Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem uživatelský účet - správný postup

Zdravím,
Mám takové menší dilema:
Jsem v situaci, že potřebuju nakonfigurivat a nainstalovat software na cca 10 strojů s předinstalovanými Windows Vista. Prvně mám v úmyslu vytunit (a nainstalovat programy) jeden účet Petr_70, v této chvíli s právy administrátora, dočasně zaktivovat účet Administrator a účtem Petr_70 přepíšu default usera (všechny případné další účty budou požadovat stejné nastavení).
A teď jak "deprivilegizovat" můj původní vytuněný účet Petr_70:
1) provést to přes uživatelské účty, tj. změnit typ účtu na "Standard user"

nebo:

2) účet Petr_70 smazat a následně jej znova vytvořit, již s nastavením podle Default usera.

Zdánlivě se vám může zdát tahle otázka nesmyslná ale... před časem tady psal touchwood, že pouhá změna typu účtu může přinést jisté problémy např. proto, že v HKCU větvi registrů můžou být nějaká nastavení platná jen pro admina, mohou být specificky nastavená práva apod.

Proto si myslím, že správně by to mělo být podle bodu 2 , nicméně jak jsem měl možnost sledovat, běžně to mnozí dělají způsobem podle 1)

Děkuji za upřesnění a názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě jsem zapoměl dodat, že začátku celého postupu by měla předcházet instalace SP2 a dalších aktua…
Petr_70 06.08.2009 09:56
Petr_70
správný postup je slipstream SP3 na instalační CD :-) Pak se takovými podružnostmi nemusíš zabývat.
touchwood 06.08.2009 23:01
touchwood
touchwood: ad 1) Promiň, ale v tomhle co píšeš nemám moc jasno... píšeš vše nastavit jako ten přihlá…
Petr_70 07.08.2009 08:49
Petr_70
ad 1) problém bývá v některých aplikacích, které kopírování profilů nerady. Typický příklad je Firef…
touchwood 07.08.2009 11:07
touchwood
Firefox a Totalcommander jsou zprasené a zpátečnické aplikace. A shodou okolností jsou v podnikových…
Vladimir 07.08.2009 11:49
Vladimir
Zpraseny a zpatecnicky je hlavne Windows a dalsie MS vytvory. Vsetko ostatne su len nasledky debiliz…
MM.. 07.08.2009 13:10
MM..
Ale ale jistě, dnes jest středa. On je Totalcommander jediný commander co existuje? Free Commander… nový
Vladimir 07.08.2009 13:48
Vladimir
Protentokrát to stačí... :-) Díky moc vám všem za názory. poslední
Petr_70 07.08.2009 18:03
Petr_70

touchwood:
ad 1) Promiň, ale v tomhle co píšeš nemám moc jasno... píšeš vše nastavit jako ten přihlášený uživatel. Fajn, ale jak to udělat, když na 80% věcí jednoduše nemám v neadmin účtu práva?
V tomto případě to jde IMHO jedině tak jak jsem popsal v "ad 1b": prostě všechna nastaveníprovést ve výchozím Admin-typu účtu a pak vytvořit pracovní-neadmin účet a nastavený/vytuněný profil onoho admina do něj zkopírovat.
Anebo ještě lépe jím přepsat default profil a až následně vytvořit (svůj) pracovní-neadmin účet.

ad 3) Já bych s tebou v zásadě souhlasil, hlavně v tom, že ztratím možnost je defaultně předkonfigurovat. Já jsem ale dal na názory tvých kolegů Vladimira a Ledniho brtnika, kteří jsou jiného mínění - kopírovat default profil upravený/čistý bez jakýchkoli instalací (viz názory výše).

Já bych se v tomto přikláněl pro řekněme "zdravý kompromis". Do default profilu zkopírovat nastavení účtu, který je kompletně nastavený i se základními aplikacemi, které budou používat všichni, tj. ty zmíněné Office, antiviry, antispyware...

Jinak ti děkuju za tvoji ochotu a čas, jakožto i objasnění instalací ve firemní síti/doméně...

ad 1) problém bývá v některých aplikacích, které kopírování profilů nerady. Typický příklad je Firefox, který, pokud má doplňky naistalované stylem "pro všechy uživatele," dělá psí kusy. Totéž např. dělá TotalCommander, který si do registry zapíše absolutní cesty do profilu prvotního uživatele (admina). Věř mi, že se téhle problematice věnuju už nějaký pátek :-)

ad 3) viz Vladimírova poslední reakce.

Firefox a Totalcommander jsou zprasené a zpátečnické aplikace. A shodou okolností jsou v podnikových sítích škůdci č.1, protože co si asi lidé tahají na fleškách, bez čeho se "nemůžou obejít". No a pak se diví, že admini zakážou flashdisky...

Zpraseny a zpatecnicky je hlavne Windows a dalsie MS vytvory. Vsetko ostatne su len nasledky debilizmu v MS.

P.S. a napisat ze TC je skodca a pouzivat pri tom dementny prieskumnik ktory robi autorun virov aj ked je autorun zakazany, tak to je fakt uz na zamyslenie sa nad sebou ze jak mozes taku vec vobec vypustit do sveta. TC ti vir z flashky sam od seba nespusti. Dementny windows aj s dementnym prieskumnikom ti vir z flashky sam od seba spusti. Tak kde je chyba? V TC? No urcite.
P.S.2. umiestnenie config suborov TC sa da pri instalacii nastavit, nie je to sice standardne ani multi-user friendly, ale mozes to brat tak ze vsetky nastavenia TC su typu admin-only, a user nema vobec nic v nastaveniach TC menit (a prava na citanie config-suboru ma aj user). Neni s tym ziaden problem.

Ale ale jistě, dnes jest středa.

On je Totalcommander jediný commander co existuje? Free Commander je zadarmo a nemusejí ho uživatelé pirátit. Ne každá firma chce kupovat multilicenci nebo se administračně patlat s tím Total Reliktem, donedávna udržovaným pro Delphi 1.0 pro Windows 3.11.

Edit: tak teď už tomu rozumím - nastavení TC jsou jen pro adminy, třeba nastavení jaké jsou poslední otevřené taby, to je vyloženě admin only, to chápu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru