Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krize - info

bude stupat mal si nakupit akcie za 100tisic eur a

Nevedel jsem to, ale kdybych mel nejake dalsi penize k dispozici, tak bych je tam narval a risknul to. A proto me narikani :o) Zacal jsem pracovat prakticky pred rokem (predtim student, kterym jeste i jsem) a narval jsem tam vsechno co se dalo a nemel jsem problem s tim to risknout i si s tim vyzrat breznovej propad :o).

Pujcovat penize do akcii si nehodlam a dal jsem tam vsechno co se dam dát dalo (za rok jsem si nekoupil nic pro sebe,mam nulove vydaje a dokonce jsem si uz ani nebral stravenky od zamestnavatele...), nicmene bych byl ochoten riskovat vice (a jsem). Rust mi proste do karet nehraje - a uz vubec ne takto rychlej. Minuly mesic jsem mel venku z burzy presne 1,3% meho celeho majetku :-D (muj cely majetek je ten rocni plat + o to co to rostlo). Coz je prosim neskutecne risky business.. Viz muj podpis, ted jsem keš 8%, dokupuju neviolitni akcie (protoze cekam snad nejakou korekci) a vzhledem k tomuto rustu si musim urychlene otvirat zadni vratka, omezovat investice, omezovat riziko atd..

P.S Jinak me porforio je rizikovejsi nez DAX a tedy za posledni mesic spise 30% (a ver, ze bych preferoval spise -10%, abych ted nemusel opatrne dokupovat telekomunikacni firmy, ale mohl si relativne bezpecne risknout nejake tezare alespon za dalsi 3-4 platy). Mela to byt dlouhodoba investice, 5-10let, bez problemu..


Skola, prace, nestiham - investuju, nespekuluju tedy ani i neshortuju.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny