Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Až bude krize ukonce tak budem umět čínsky... :-(
Stefran 08.08.2009 20:57
Stefran
krize uz je u konce. DAX stupol posledny mesiac o 20%, export nemecka o 7%, apod
MM.. 09.08.2009 00:14
MM..
kurzy na burze jsou očekáváním tzv.investorů, toho se nenajím. pro mě krize skončí až bude mít můj z…
lední brtník 09.08.2009 15:48
lední brtník
... inac tie tvoje pohrdane "očekáváním tzv.investorů" priamo ovplyvnuju ochotu investovat do buducn…
MM.. 09.08.2009 16:39
MM..
nejsem žádný investor, a snad dosud není trestným činem nebýt investorem, bankou různého typu, fonde… nový
lední brtník 09.08.2009 18:34
lední brtník
Novu vyrobnu linku si kupi tvoj zakaznik (alebo zakaznik tvojho zakaznika atd) a ked sa nejak podiel… nový
MM.. 09.08.2009 18:53
MM..
Mám jen takovou obavu, že žádná krize u nás ještě nezačala, pouze nějaký útlum. Ale obávám se, že na… nový
Miloslav 09.08.2009 20:45
Miloslav
Taky si myslím. Nemluvě o tom, že banky nijak ochotou půjčovat nehýří a sazby pro úvěry nesnižují. poslední
jbo 10.08.2009 09:00
jbo

... inac tie tvoje pohrdane "očekáváním tzv.investorů" priamo ovplyvnuju ochotu investovat do buducnosti a ochotu bank to financovat, a to priamo ovplyvnuje objednavky zariadeni/novych budov/atd aj od teba (investicia do buducnosti je napr. objednanie noveho vyrobneho stroja alebo postavenie novej pobocky/obchodaku/apod). A z toho sa najes. Ano, z "ocekavani tzv. investoru" sa najes. Keby neboli ocakavania investoru tak dodnes ludia len pasu kozy a nikto by sa neodvazil postavit nejaku fabriku.

nejsem žádný investor, a snad dosud není trestným činem nebýt investorem, bankou různého typu, fondem, či z nějakého důvodu hráčem na burze. kategorie "tzv.investor" je toto vše, nechtěl jsem se rozepisovat.

až u této posledním reakce, která překroutila původní smysl mého komentáře zcela na hlavu, si naprosto nerozumíme.

ne, fak nedělám u výrobce závislém na jediném zákazníkovi a jediném trhu. zaměstnavatel si filantropicky neobjedná novou linku, protože je zrovna dnes pln očekávání. pro něj má význam trh s poptávkou - která zatím šla všude dolů. (ostatně německé šrotovné jsem si nevymyslel já)

zrovna tak nedělám u lidlu který si tu postaví nový kravín, do něj naveze imitaci mléka z polska a psí žrádlo z turecka - ten může založit kšeft na očekávání že díky ceně někomu přebere trh, protože zákazníků důchodců bude mít dost.

ale proč se v tom babrat.

Novu vyrobnu linku si kupi tvoj zakaznik (alebo zakaznik tvojho zakaznika atd) a ked sa nejak podielas na jej vyrobe (ci uz priamo plechmi alebo strojmi alebo inac nepriamo trebars len jedlom alebo topankami pre ludi ktori robia nejake plechy) tak tym stupaju aj zakazky vasej firmy, to je to co si chcel. Ocakavania tam hraju dolezitu ulohu, zakaznik nic nekupi ked nema ocakavanie lepsich zajtrajskov, napr. preto ze banka (alebo iny "investor") neni ochotny im to financovat ked nema ocakavania.
P.S. Nemusis byt investor (co nesie so sebou neskytocne riziko - behom tyzdna moze prist o svoje celzivotne uspory), ale nespochybnuj to please. Ti ludia prave preto ze je pre nich v hre velmi vela, si sakra poraidne rozmyslia ci maju ocakavania a kupia, alebo nie.
P.S.2. samozrejme moze to buduci mesiac zas klesnut, ja netvrdim ze teraz raketovo vsetko zrazu bude stupat, ale ukazuje to trend zlepsovania, t.j. dlhodobo cim dalej tym by malo byt zas lepsie

Mám jen takovou obavu, že žádná krize u nás ještě nezačala, pouze nějaký útlum. Ale obávám se, že na podzim to teprve přijde. Je jasné, že teď přes léto se to vše nějak vzchopilo, ale podzim bude krutý. Podívejte se, co teď řeší úřednická vláda kolem rozpočtu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru