Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem instalace W2K a rozdělený HDD

Zdravím chlopi. Mám tento problém. Po instalaci W2K mi tento systém nevidí poslední partition disku. Popíšu- HDD mám rozdělen na C-tam nic není, původně tam byl W ME na staré hry.D-Win 2K, E-skladiště DVD k vypálení (NTFS), F-hry, G-fotky, H-data (mejly, dokumenty, instalace DC++, prostě věci o které nechci přijít). No a po nainstalování W2K mi tyto prostě nevidí ten disk H. V nástrojích pro správu počítače-správa disků je vidět, ale jen jako prázdné místo o správné velikosti a nabídne mi pouze v tomto místě vytvoření další jednotky s volbou písmene této jednotky a jejím formátem. A to nechci. Pokud na D nainstaluji W XP, tak jednotku vidí, vidí všechny data a normálně to vše funguje. Jo, všechny jednotky jsou formátu FAT 32, jen E je NTFS.
Tak , co poradíte , prosím.8-)

Předmět Autor Datum
Tak si to pozri v sprave diskov vo WinXP ze ako to je rozdelene. Je mozne ze XP si tam vytvoril neja…
MM.. 14.02.2006 21:49
MM..
C je primární, zbytek je rozšířený a v něm logické jednotky. K tomu rozdělení-prostě mi to tak vyhov…
imaster 14.02.2006 21:58
imaster
V jednom rozsirenom oddieli mozu byt max. 4logicke jednotky, asi preto piatu Win2k nevidia, WinXP si…
MM.. 14.02.2006 22:03
MM..
Dík, sloučím C-D, stejně už W ME nepoužívám.8-) nový
imaster 14.02.2006 22:08
imaster
A, kecam, neviem kde som to videl ale kukam ze sa pise ze v extended oddieli moze byt kolko chce log… nový
MM.. 14.02.2006 22:11
MM..
Primarni oddily muzou byt max 4. Tak asi se ti to popletlo. nový
rh 15.02.2006 00:53
rh
Tak jsem dnes k tomu sednul, nainstalil jsem W2K , ve správci disků jsem ono prázdné místo vybral, d… poslední
imaster 15.02.2006 11:32
imaster

Tak si to pozri v sprave diskov vo WinXP ze ako to je rozdelene. Je mozne ze XP si tam vytvoril nejaku haluz typicku pre XP (RAW alebo co) a nie normalnu particiu.
Kolko mas primarnych a kolko extended? (ak mas extended oddiel tak mozes mat max. 3 primarne a v extended max. 4 oddiely).

Prinajhorsom vo WinXP odkopiruj data z H niekde inde, zrus H, nabootuj Win2k a vytvor si tam normalny oddiel, naformatuj a nakopiruj data nazad.

P.S. nevidim dovod takto sialene rozdeleneho disku, to sa nedaju pouzit zlozky s nazvom "hry", "filmy", "hudba" apod. na jednom oddieli? Samozrejme 2-3 oddiely (oddeleny system a data apod.) maju svoje vyhody, ale 6 ?

V jednom rozsirenom oddieli mozu byt max. 4logicke jednotky, asi preto piatu Win2k nevidia, WinXP si tam nacpal nejaku spešl haluz nekompatibilnu ani so samym mrkvosoftom, rozdel si ten disk normalne, podla platnych standardov.

P.S. ak chces mat tolko oddielov tak napr. 2 primarne a 1 extended (4oddiely v nej), asi tak ti to ponuknu W2k, alebo neviem ako si to rozdel.

A, kecam, neviem kde som to videl ale kukam ze sa pise ze v extended oddieli moze byt kolko chce logickych diskov.

Edit: sorry nechapem odkial to mam ze max. 4 oddiely v extended, pozeram aj na MS strankach a evidentne je to blbost.
Neviem v com tam mas problem, pozri si spravcu diskov v WinXP a v Win2k a poriadne porovnaj ktory oddiel je odkial pokial. Ak naozaj Win2k posledny oddiel vidia ako prazdne miesto, najlepsie asi bude ak ho vo WinXP zrusis (predtym si vykopiruj data), a vytvoris nanovo vo Win2k, tak ako ti to Win2k dovolia (neviem ci ako logicku v extended alebo ako primarnu), potom by malo vsetko fungovat aj vo WinXP.

P.S. podobny problem bol s Win2k a WinNT (ze oddiel vytvoreny vo W2k nebolo vidiet pod WinNT), ale o WinXP vs. Win2k som nenasiel nic, takze sa mi to zda dost divne.

Tak jsem dnes k tomu sednul, nainstalil jsem W2K , ve správci disků jsem ono prázdné místo vybral, dal vytvořit další jednotku, přiřadil ji písmeno H, vybral formátování FAT32 a děj se vůle boží. Samo, že jsem si všechna data zálohoval. No a po formátování a restartu už W2K disk viděly a co je zázračné, všechny data tam jsou neporušené. Hold, jsou divy mezi nebem a zemí, nebo mezi Billem a usery.8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru