Předmět Autor Datum
Za prve pokusaj sa to zapnut cez LAN az potom ako to vypnes z Windows cez Start-Vypnut. Po pripojeni…
MM.. 11.08.2009 19:24
MM..
Děkuji, vše vyzkouším.A ještě dotaz,ohledně toho zapnutí-vypnutí,to nebude fungovat i mimo síť někd…
Joeman 12.08.2009 13:19
Joeman
A ještě jsem nalezl toto nastavení u síťové karty co mám integrovanou na desce. Přiložil jsem obráze…
Joeman 12.08.2009 13:30
Joeman
Nechaj to tak jak to bolo, resp. nastav len Magic Packet. Nastavuje to ze na co ma sietovka reagovat…
MM.. 12.08.2009 14:15
MM..
Magic packet a wake on LAN je len na zapinanie PC a nie na vypinanie (vypinat si to mozes z Win cez…
MM.. 12.08.2009 14:19
MM..
Děkuji vám a časem vše vyzkouším, určitě to nějak půjde.
Joeman 12.08.2009 23:55
Joeman
zkus i program "wake on lan".. na zapínání funguje krásně.. používám často.. poslední
rychlik91 13.08.2009 00:14
rychlik91

Za prve pokusaj sa to zapnut cez LAN az potom ako to vypnes z Windows cez Start-Vypnut. Po pripojeni PC do 230V nemusi byt (spravidla neni) LAN aktivna a necaka na magic packet.

Za druhe Wake on PME neni priamo o sietovke, ale vseobecne o PCI zariadeniach. Ak je sietovka integorvana na doske tak moze mat extra nastavenie takze hladaj v BIOSe aj "WOL" (Wake on LAN), ak to tam je tak povolit to. Vo Windows v spravcovi zariadeni - sietovka - pravy klik - vlastnosti si pozri ci tam neni nastavenie o prebudzani danym zariadenim. Skusaj najprv len sleep a hibernate a prebudit to z toho, podla toho zistis ci je problem v tom co tam posielas alebo ci je problem v nastaveni BIOSu. Ked to je PCI sietovka tak to nemusi fungovat vobec zavisi od sietovky a dosky.

Za tretie tie PC by mali byt v rovnakej LAN podsieti. Cez router magic paket asi neprejde do inej podsiete (t.j. neprejde do WAN), prejde len do stejnej podsiete. Takze najprv skusaj rovnaku podsiet (najlepsie na zaciatok prepojit 2 PC krizenym kablom) az ked budes vidiet ze toto funguje tak skusat nejake bridge a routre atd.

A za stvrte ked nic vyssie uvedene nepomoze tak skus aj iny program na posielanie magic packetu.

Magic packet a wake on LAN je len na zapinanie PC a nie na vypinanie (vypinat si to mozes z Win cez siet napojenim sa na vzdialenu plochu Win a prikaz shutdown apod)

Magic packet funguje len na lokalnej sieti (pretoze sa posiela na MAC adresu a nie na IP, vypnuty PC predsa nema ziadnu IP).
Ked to chces posielat cez internet da sa to myslim nejak zabalit do IP paketu aby to preslo cez routre (musi to vediet tvoja utilita a asi aj router ale myslim ze to neni jednoduche, ak to je vobec mozne), ale to si musis nastudovat poriadne www.google.com magic packet over internet, to teraz zhlavy neviem. WOL je pre korporatne siete kde je lokalna LAN a nie pre nejake internetovanie. Posielat mas magic packet na lokalnej sieti na MAC adresu, nezadavas ziadne IP.

P.S. inac to najdolezitejsie nastavenie moze tam byt na tej poslednej karte - "rizeni spotreby". Tak si to tam skontroluj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru