Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem notes asi je po něm

mám staršího notýska Acer aspire 3100, delší dobu jsem ho nepoužívala, ale už před tím s ním byly problémy. Hučel a často na mě blikala modrá obrazovka:x: dneska jsem ho zapla a jen na mě cosi bliká, nevím co píše, tak vám to sem vyfoceno vložím.

Bios funguje, ale nevyznám se v tom

ehm vidím, že je pěkně zaprášený:-* se stydím

Předmět Autor Datum
Říká něco o tom, že nemá z čeho nastartovat - možná je jen baterka BIOSu vybitá, možná je jen sekven…
Kurt 12.08.2009 08:15
Kurt
nastav mu bootovanie v biose.
shiro 12.08.2009 08:28
shiro
zrovna před týdnem jsem měl tenhle model na diagnostiku - úplně ucpaný chladič způsobil, že ta parod…
touchwood 12.08.2009 08:37
touchwood
cvakavé zvuky ne, ale hučelo to. Měla jsem ho asi před měsícem na vyčištění, právě proto, že tak huč…
renata 12.08.2009 14:25
renata
hmm. já to spíš než na HDD vidím na mrtvý čipset, tedy desku.
touchwood 12.08.2009 14:28
touchwood
Najprv vlez do BIOSu a skontroluj poradie bootovania (boot order), ze je na prvom mieste bootovania… poslední
MM.. 12.08.2009 15:26
MM..

zrovna před týdnem jsem měl tenhle model na diagnostiku - úplně ucpaný chladič způsobil, že ta parodie na chlazení NB a SB selhala a notebook se zčásti (ovšem té dost zásadní, z pohledu uživatele) odebral do věčných lovišť.

O notebooky je třeba se starat, převážně (a hlavně) je zbavovat prachu z chlazení.

Ta hláška značí, že se počítač snaží nabootovat (nastartovat) ze sítě, místo z pevného disku. Proč, to je otázka - buď máš přestavěné nastavení pro prioritu bootovacích zařízení, NEBO se něco nepěkného stalo disku. S ohledem na ty předcházející modré smrti, bych to tipoval na ten disk (ale je to jen odhad) - nestávalo se, že by se počítač při práci na chvíli "zasekával", nebo že by se z něj linuly různé cvakavé zvuky?

cvakavé zvuky ne, ale hučelo to. Měla jsem ho asi před měsícem na vyčištění, právě proto, že tak hučel, jako by mlel z posledního, tak jsem ho nechala vyčistit. No a po pročištění řval furt, tak jsem si říkala, že to tak asi už bude, bohužel pak začala blikat ona modrá obrazovka:x: a teď naskočilo toto.
Ještě jsem zapoměla, přeinstalovali mi tam windows, protože když tam manžel hrál hru, tak to bliklo, zapískalo a byla tma a nešel spustit. Pak to šlapalo tak jak popisuju ze začátku.

Já to vidím na ten hard disk, ach jo, to už se nevyplatí kupovat nový, je to strará plečka, ale na takové ty blbůstky byla dobrá, třeba na dvůr apod.;-)

díky vám všek:-)

Najprv vlez do BIOSu a skontroluj poradie bootovania (boot order), ze je na prvom mieste bootovania HDD. Kludne sa len mohli zmazat nastavenia BIOSu ked bol dlho NB bez nabitej baterky apod.
Mohol aj odist HDD alebo len kontakty konektora HDD (t.j. zakl.doska), v BIOSe si mozes aj skontrolovat ci BIOS ten HDD zdetekoval (ak ano, tak je HDD funkcny)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru