Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dohady kolem obsahu boot sektoru

Ano tie 2body su spravne. A z toho vyplyva ze neexistuje ziaden "standardny kod" (pisal si v predch.prispevku ze formatovaci tool zapise "standardny kod")

Existuje bootsektor pre XP, iny bootsketor pre visty, bootsektor pre grub alebo co, atd.

Formatovaci tool tretej strany by tam tazko zapisal nieco rozumne, kedze formatovaci tool nemoze vediet ze co chce potom uzivatel z tej particie bootovat, ci visty alebo linux alebo co. Mozem formatovat pod XP novy oddiel na ktory potom dam linux alebo grub apod.
Vpodstate je to jedno co tam zapise formatovaci tool (kludne nech si tam zapise aj kod ktory vypise "ahoj debil bootojes z blbej particie" ked sa to niekto pokusi spustit :-D, je to uplne fuk, ptz bez toho aby som na tu particiu nainstaloval nejaky OS, sa ten bootsektor nebude spustat.
Dolezite je to, aby instalator OS zapisal pri instalacii do bootsektoru particie spravny kod, aky potrebuje ten konretny OS ktory sa do tej particie instaluje.

Ja nejak nechapem otazku mam pocit ze bolo nepochopene ze co to je bootsektor a co to je master boot record a ze aj v nom je bootsektor a ako to vsetko funguje tak som to vsetko napisal a ani som poriadne necital diskusiu. Odpovedal som formou ze co kde je, a co sa odkial spusta, ptz myslim ze potom uz clovek s informaciami ktore som napisal by si mal vediet uz sam posudit ze jaky ma vlastne problem a ako ho riesit :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny