Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Lze nějak zobrazit již opravené chybné sektory na HDD kvůli reklamaci?

Ahoj, mám asi zvláštní problém. Notebook od ASUSu, s diskem Seagate (160GB), po roce a tři čtvrtě začal házet modrou obrazovku, protože byly špatné sektory na HDD. Mě nenapadlo nic jinýho, než ho připojit do PC a HDD regeneratorem je opravit. Bohužel je opravil spravně a už se nehlásí, takže mi tohle na reklamaci (bylo víc důvodů k reklamování) neuznali.

Tudíž.. Nevíte, zda je to vůbec možné nějak obnovit špatné sektory, nebo alespoň program, který by je zobrazil (to by bohatě stačilo) HDD regenerator je nenajde a ze servisu mi poslali "printscreen" z HDD tune up.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
$BADCLUS 8 Seznam špatných clusterů na disku K uživatelským datům jsou přidružena tzv. metadata, ve…
kmochna 13.08.2009 20:39
kmochna
To už je lepší chkdsk, ne ?
MM_tank 13.08.2009 21:50
MM_tank
Na zobrazení obsahu $BadClus ? Proč? poslední
kmochna 13.08.2009 22:00
kmochna

$BADCLUS 8 Seznam špatných clusterů na disku

K uživatelským datům jsou přidružena tzv. metadata, ve kterých jsou informace o organizaci dat na disku. Jestliže inicializujete NTFS disk, NTFS vytvoří 11 souborů s metadaty. Tyto soubory nejsou normálně viditelné z nějakého souborového manažeru, ale můžete je zobrazit, když víte jak. Můžete je zobrazit napsáním do příkazového řádku:

dir /ah <jmenosouboru>
Například:
C:\>dir /ah $badclus

Svazek v jednotce C nemá žádnou jmenovku.

Sériové číslo svazku je BCF6-0C04
Výpis adresáře C:\

29.03.99 11:38 0 $BadClus

1 souborů 0 bajtů

964 798 464 bajtů volných

ntfs.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru