Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Oprava mbr/mft

CHKDSK byl v tomto případě nepoužitelný, protože systém neviděl žádný oddíl NTFS který by mohl opravovat.

Nakonec jsem po dlouhém hledání a zkoušení různých programů našel jeden, který si s tímto problémem poradil podle mých představ. Jmenuje se "Active@ Partition Recovery" a já použil poslední verze 5.3 build 717.

Program zobrazi všechny připojené fyzické disky a jejich logické rozdělení. V mém případě psal u disku Western Digital informaci "unallocated" protože byl poškozen zaváděcí sektor MBR i tabulka obsahující záznamy o všech souborech MFT.

Po provedení analýzy poškozeného disku (cca 4 hodin) našel několik $MFT zápisu u kterých určil zda-li je primární či extended a hlavně u nich psal i míru možného obnovení (např. Excellent , Good, Bad apod.). Program si umí uložit i výsledky skenování a také jednotlivé body recovery které provedete pro případ, že se musíte vrátit do nějakého stavu disku.

Po obnově tímto programem jsem pro jistotu ještě provedl FIXBOOT a FIXMBR a poté ještě CHKDSK C: /r a vypadá to že windowsy jsou schopné života včetně instalovaných účetních programů a nezálohovaných dat jednoho pana účetního.

Pozor:
Program umí recovery pouze v registrované verzi. Pro ty co rádi šetří je informace že keygen neexistuje, takže musí dlouho hledat správně upravenou verzi někde na warezu jako já (ale 4z5 krekrů jsou zavirované).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny