Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Studentský projekt, prosím o připomínky

Na rovinu: amatéřina tomu čouhá z očí...

Náhodou jsem byl seznámen s projektem studenta střední školy, který se má stát (což bohužel není vtip) webhostingem. Jedná se o index.php

Moje postřehy: vypadá to jako web z přelomu tisíciletí, podle mýho jim nikdo soudnej nemůže svěřit svoje data, úplně je vidět amatérskej přístup. Konkrétně:
1. Úvodní stránka není výkladní skříní, ale nepovedeným ekvilibristickým cvičením v krkolomnosti jazyka.
2. Barvy, žlutá, červená, černá - to je spíš do oblasti po*na.
3. Proklamace a sliby, nic neříkající naznačování "všechno zvládneme", u spousty položek cena dohodou.
4. V sekci služby - nerozlišují se pojmy termín a datum, popírán vlastních slov (full verze do 2 měsíců, s poznámkou "... může se prodloužit").
5. U hostingu (což má být prioritní služba "firmy") je kriticky málo informací. Pojem databázový prostor není specifikován, absolutně není jasný, na čem to vlastně běží.

Cílem mýho příspěvku není plivat, ukazovat "fuj", ale najít do očí bijící chyby, jejichž odstraněním může projekt pokračovat. Máte-li připomínky k obsahu či formě zmíněnýho webu, rád si je od zkušených poslechnu.

Jak už jsem psal, je to tak amatérský, že bych tomu nesvěřil ani poznámky o politice či hospodský kecy. Jenže: já mám vždycky radost, když se najde člověk, co se snaží něco dokázat a překročit svůj stín a můžu-li mu v jeho úsilí pomoci, udělám to rád. Tedy: máte-li k tomuto projektu co říct, ozvěte se.

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Cílem mýho příspěvku není plivat, ukazovat "fuj", V tom případě měl končit příspvěk na první řádce…
AZOR 05.09.2009 10:05
AZOR
Tvůj web je taky fuj, v Opeře je pěkně rozhozenej.
Prasak 05.09.2009 10:12
Prasak
Nejen v Opeře ale i v IE... K jejich obsahu se raději vyjadřovat nebudu - o autorovi si myslím své. poslední
Dale Cooper 05.09.2009 21:40
Dale Cooper
Problémom celého webu je, že je strašne neprehľadný. V prvom rade by si mali ujasniť, na akého zákaz… nový
los 05.09.2009 21:31
los

Cílem mýho příspěvku není plivat, ukazovat "fuj",

V tom případě měl končit příspvěk na první řádce, znak před otevřením první kulaté závorky. Kritizovat něčí web je tak snadné že.. (mužeš se klidně i taky opřít do mého, na který jsem pyšný 8-) )... spíš by měl být litován, že musel natukat to neskutečné množství cen za jednotlivé domény do html (hádal bych, že to neni v DB) a k tomu ho dostal studenský projekt. Aktuálně tam snad ani neni napsáno, že by stránky jeli, zatim je tu studentský projekt, za který jste si doufám Vy učitelé udělali tečku a on má od vás na chvilku pokoj..

Problémom celého webu je, že je strašne neprehľadný. V prvom rade by si mali ujasniť, na akého zákazníka sa chcú zamerať a tomu prispôsobiť svoje stránky.

Ak chcú zákazníka, ktorý si chce nechať vytvoriť stránky pre svoju firmu, tak sa dá predpokladať, že ho bude zaujímať hlavne funkčný a estetický dizajn. Súčasným uvítaním na svojom webe ho však spoľahlivo odplašia, takže na tomto by mali poriadne zapracovať.

Takýto zákazník sa s nimi bude tiež asi chcieť osobne stretnúť, preto by sa zišla nejaká adresa, aby vedel, že nebývajú na druhom konci republiky. Ďalej ho bude zaujímať, ako približne bude tvorba jeho stránok prebiehať, takže by tam malo byť aspoň naznačenie toho, čo sa bude diať po objednaní služby.

Na druhú stranu zákazník, ktorý hľadá hosting, potrebuje jasne vidieť, čo a za akú cenu dostane. Menej ho už bude zaujímať, že poskytovatelia hostingu tvoria nejaké webové aplikácie podľa priania. Ak chcú zaujať obidve skupiny zákazníkov, mali by to na svojom webe viac od seba oddeliť.

V každom prípade, keď robia komerčné stránky, tak sa musia snažiť, aby sa z potenciálneho zákazníka stal platiaci zákazník - tomu môžu stáť v ceste aj preklepy a chyby v češtine. Ďalej na ich stránkach chýba nejaký formulár, ktorým by návštevník mohol prejaviť záujem o ich služby alebo si ich rovno objednať.

Mali by si najprv zmapovať akým spôsobom prezentuje svoje služby konkurencia, v prípade tvorby webových stránok získať nejaké referencie a zamyslieť sa nad tým, ako sa bude chovať potenciálny zákazník, keď uvidí ich stránky, t.j. čo bude na stránkach hľadať, čo ho bude zaujímať a ako ho nasmerovať k tomu, aby si ponúknuté služby objednal.

A skoro som zabudol: súčasný web vymazať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru