Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova z obrazu disku pomocí Wizzard Seagate

Blahořečím si, že jsem si v červnu udělala kompletní obraz systémového oddílu pomocí programu Wizzard Seagate - pro majitele Seagate disků je totiž zdarma :-) .
Obnova však rozhodně nebyla procházka růžovým sadem:
1) moje záloha systému ve formátu *.tib byla rozdělená na 3 DVD, aby se tam vešla. Pamatuji se, že jsem kdesi četla, při obnově systému se měly vkládat DVD od posledního k prvnímu.
2) po vložení DVD se rozběhl zavaděč Acronisu - mechanika byla slyšet, jak se rozběhla - (Wizzard Seagate je oškubaná, ale funkční verze Acronius True Image pro Seagate a Maxtor disky) a dál byla volba "bezpečné zálohy" a "plné zálohy"
3) napřed jsem zkusila tu plnou - a zapřelo mi to, že bych vůbec nějaký disk Seagate měla (samozřejmě že ho mám ;-) )
4) bezpečná verze už fungovala, ale je bez podpory mj. USB, takže bylo nutno vyhrabat PS/2 klávesnici i myš. To jsem udělala.
5) dalo mi to volbu, kde najít zálohu. Překvapilo mě, že DVD mechanika se vůbec nezobrazila a pak už ani nebyla v provozu, takže nemít naštěstí tu samou zálohu i na datové půlce disku, tak je mi DVD se zálohou zřejmě k ničemu :-?
6) natáhla jsem napřed 3. část, pak druhou a nakonec první - vše jsem nahrávala z pevného disku.
7) počítač už zase kompletně funguje :))

Máte prosím někdo zkušenosti s obnovováním obrazu disku ze zálohy na DVD? Proč se mi DVD mechanika nezobrazila, když bootování jsem měla zapnuté v BIOSu (dosud jsem BIOS znala pouze z obrázků v chytrých knížkách...) a navíc zavaděč se z DVD natáhl? Aspoň teda myslím, že to fakt bylo z DVD... :-x
Jak je možné, že mi myš i klávesnice přes USB hned fungovaly, když jsem spouštěla tzv. bezpečnou verzi zálohy bez podpory USB?


Díky za vysvětlení!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny