Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno NOTEBOOK - nevím si rady s výběrem (spěchá)

Malý pohled

Cena vidím tak do cca 21 000 Kč. Bude asi i často přenášen (studium na VŠ, bydlení na koleji)? Přehrát film a hudbu - to zvládne v takové ceně (a často nejen) solidně snad každý dnešní notebook.

Co se týče rozlišení, ono zdali je na 15" displayi 1280x800 nebo 1680x1050 rozlišení je celkem rozdíl. Vyšší nabídne skutečně velkou plochu k práci, což je velmi příjemné a pohodlné, ovšem z druhé strany pro člověka s ne extra zrakem může být po delší práci lehce "táhnoucí" na oči, někteří lidé (včetně mne) považují na 15" display za solidní "kompromis" 1440x900. Ovšem ideální je vidět a alespoň na chvilku zkusit. V náročných grafických programech, rýsování atp. je/může být 1680x1050 velké plus (z druhé strany, pokud se nepletu, není u těchto uhlopříček nabídka LED podsvícení, jen u dražších dvoulampa CCFL, což je škoda, ač se jedná jen o výhodnější typ podsvícení, potažmo svítivost/jas).

Z těch zmíněných Compaqů 6735b bych také bral také spíše s Intel procesorem P8700 (25 W), pokud bych nezohlednil výkonnější (možná nepotřebně?) int. grafiku, méně se zahřívá, teoreticky v zátěži by mohl nebo do plného výkonu chlazení by se mohl dostat v zátěži později (výhoda v možné šanci na delší dobu provozu v mírně tišším režimu, ač kousky od HP nepatři všeobecně rozhodně k těm nejtišším na trhu, ač vnímání hluku může být v jisté hladině subjektivní - viz model tohoto HP s Turionem a integrovanou HD 3200 má kupř., dle notebookcheck.com, hodnoty v idle "32,7 / 33,6 / 46,3 dB [46,3 ale jen při startu systému]", takové konkurenční Lenovo R500 v nejnižší Idle hodnotě max. cca 30 dB, pokud porovnám ukázkově dle testu i disky s 5400 ot., na modelu z TS Bohemie je už 7200 ot. HDD, který pravděpodobně trochu toho drobného "šumu" může spíše nepatrně přidat).

Co se týče konstrukce, jedná se o takový plastový, relativně dostatečně slušný průměr, neurazí, hořčíkové slitiny to samozřejmě nejsou, to si uvědomujeme (věčná otázka i je "jak se k čemu chováme"). Klávesnice mívá HP velmi dobré až výborné, tady člověk moc chybu neudělá. Trochu pevnější je v rámci konkurence a ceny jen Lenovo R500, ale s nižším, základním rozlišením. Servis HP je solidní, pokud se bavíme o business řadách.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny