Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WGA - podle čeho se to řídí?

Instaluju XP hodně často, pokaždé nechám natáhnout před aktivací všechny dostupné aktualizace a vždycky se dívám, jestli se mezi nima objeví WGA notification (abych ji mohl odstřelit, zakázat a už nikdy nestahovat ani neinstalovat), ale u některých instalací se ta aktualizace objeví a u některých ne. Nevysledoval jsem, podle jakého pravidla se to řídí. Bral bych, kdyby se pravidelně objevovala u corporate verze, ale jak na sviňu tam se jednou objeví, několikrát ne, pak zase párkrát jo... U home verzí tak samo, prakticky bych řekl, že je to řízený generátorem náhodných čísel :-) Licenční čísla jsou pokaždý jiný, rozmezí instalací pár hodin až dnů... Pokud se mi aktualizace neobjeví v automatických, neobjeví se ani na Windows Update webu. Nevíte někdo, podle čeho to Mrkvosoft vypouští? Logicky podle mě by se to mělo objevovat furt u CORP verzí, pokud je třeba profláklý číslo. Ale jak na sviňu ne...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mas pouzivat legalne Win a neodstrelovat ziadne aktualizacie (mimochodom aktualizacii genuine kontro…
MM.. 08.09.2009 00:37
MM..
Corporate verzi má místní škola (teda pod pojmem corporate myslím multilicenční smlouvu s jedním VLK…
mia 08.09.2009 08:28
mia
WGA ta nijak srat nemusi. Vacsie problemy mozes mat ked to budes odstrelovat. poslední
MM.. 08.09.2009 14:52
MM..

Mas pouzivat legalne Win a neodstrelovat ziadne aktualizacie (mimochodom aktualizacii genuine kontroly bolo viac myslim ze aspon 3 ci 4). Viz pravidla poradne.

Ked mas preflaknute corp cislo tak z windowsupdate nic rucne nestiahnes, automaticky sa taha predpokladam podla instalovanych veci (u kazdeho PC moze byt instalovane nieco ine podla komponentov, a napr. aj podla programov - media player 11 pri instalacii robi kontrolu pravosti apod), a predpokladam ze aj podla verzie produktu (PID), to maju napr. velki OEM vyrobcovia ine ako bezne OEM. PID mas vypisane v ovl.panely-system (prvych 5 cifier toho cisla Win tam)

P.S. u corporate verzii by ziadne WGA nemalo byt aktivne takze ani jeho updaty netreba.

Corporate verzi má místní škola (teda pod pojmem corporate myslím multilicenční smlouvu s jedním VLK) a ta snad profláklý číslo nemá, ale stejně se WGA cpe do aktualizací. Ale zas podle nějakého náhodného výběru. Na pěti kompech nic a na dvou dalších jo... OEM verze home nebo profi (koupený!!!) co instaluju zákazníkům, se taky chovají jak se zrovna Mrkvosoft vyspal... BTW nic o nelegálních Woknech jsem nikde nepsal, zákazníkům nelegální Wokna nedávám, akorát mě sere WGA, to je všechno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru