Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak jsem vyzral na instalaci *.msi

na zacatku tydne jsem po vice nez 2 letech reinstalil OS. nejprve jsem si opatchoval instalacni cedo service packem SP2, zazalohoval a hura na to.
samotna instalace probehla zcela hladce, dokonce i tv karta se kterou byvaly pod XP vzdy trable se rozjela v pohode. velky problem se ovsem nasel. instalce balicku *.msi. at jsem spoustel instalci jakkoli, vzdy naskocilo okenko InstallSchield Wizard informujici ze probiha kontrola OS, kontrola verze instalacniho programu a jeho konfigurace. pak jen na zlomek sekundy probliklo dalsi okenko a tim instalace skoncila.
dobre. stahl a nainstaloval jsem WindowsInstaller-KB893803-v2-x86. zkusim spustit instalaci a ejhle. ihned po kliknuti to po mne hazelo hlasku "instalacni balicek je pravdepodobne poskozen, nebo nemate opravneni" ...
prolezl jsem vsechny thready na rudym bratrovi ktery byly k tematu, zkousel vsechno co jsem vycetl a vzdy naprosto bez uspechu. stejma chybova hlaska. takze nakonec installer 3.1v2 mazal z compu ven.
ze zoufalstvi jsem to zkusil jeste jednou a instalace se rozbehla i dobehla bez problemu. jak je to mozne?? samozrejme jsem ihned zacal patrat po pricine a verte, ze byste neverili. tentokrat jsem totiz spustil instalci ze zalozniho ceda. v mem pripade to byl cely kamen urazu. dosud jsem vzdy vsechno zkousel z disku. pro kontrolu jsem napalil dalsi dva *.msi na RW, zkusil a instalace opet bez problemu.
Takze zaver je jasny. Pokud budu priste instalovat jakykoli msi, tak VŽDY z CD.

Předmět Autor Datum
Tak tohle je hodně divný, skoro bych tomu nevěřil. Pavel
Pavel 18.02.2006 11:50
Pavel
Ano, závěr je jasný, ale chybný. poslední
karel 18.02.2006 12:29
karel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru