Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows vista servis pack 2

Dobry den...mam problem a nevim co ho zpusobuje a jak tomu predejit ...mam win vista ultimate cz 32bit .kdyz nainstaluju veskere updaty a aktualizace vse beha pote semi nainstaluje i servis pack 2 a vse opet bezi krasne ovsem jen do te doby nez vypnu pc...kdyz nebezi delsi dobu jako celou noc pote co ho zapnu se nacitani windowsu zastavi u te listy se zelenyma carkama tam se to kousne a nejde s tim nic delat ale potom co to natvrdo vytahnu z elektriky a pak zase pustim vse bezi jako nic...zrdojem to urcite neni vymnenil jsme v pc snad veskery hw a stale to dela tak uz me napadlo jestli by tonemohli byt prave ty visty po instalaci sp2 nemate s tim nekde zkusenosti ci podobny problem? prede¨m dekuji Milan

Předmět Autor Datum
Veskery HW si asi nevymenil, ptz to vyzera ako studenak na zakl.doske alebo niekde v HW, ked sa to d…
MM.. 16.09.2009 18:02
MM..
Popravde jsem vymenil už veskery hw vcetne desky ale ne na tak dlouho aby byl videt ten problem...ta…
Sirmilano 16.09.2009 20:19
Sirmilano
Ked to reaguje na sachovanie so zdrojom tak je najpravdepodobnejsi problem zdroj alebo zakl.doska. U…
MM.. 16.09.2009 21:29
MM..
Zakladni seksu mam asus M3A socket am2+ predevcirem jsme koupil novy procesor amd phenom2 x4 3000MHz… poslední
Sirmilano 17.09.2009 07:53
Sirmilano

Veskery HW si asi nevymenil, ptz to vyzera ako studenak na zakl.doske alebo niekde v HW, ked sa to deje len po dlhsom vypnuti, a po kratkom vypnuti je to bezproblemov? Keby to bol SW problem tak by to malo byt po kratkom vypnuti stejne ako po dlhom vypnuti. Ale preistotu by som pozrel na webe vyrobcu zak.dosky ci pre tu konkretnu dosku (presny typ) neni nejaky update BIOSu. Skusit poodpajat vsetok nepotrebny HW, z USB, TV karty, a hlavne USB modemy a podobne kramy, atd. Ked to prestane tak budes vediet co to sposobuje a mozes potom napr. skusit updatovat ovladace pre ten HW ktory to sposoboval, alebo ten kram ktory to sposoboval nepouzivat apod.
Skusit mozes aj aktualizovat vsetky ovladace ku vsetkemu co v tom mas, zo stranok vyrobcov toho HW (zakl.dosky, grafiky, atd).

P.S. dufam ze nic neni pretaktovane alebo co a ze v BIOSe je vsetko nastavene spravne (defaulty a spravne nastavena frekvencia a napatie RAM)

Popravde jsem vymenil už veskery hw vcetne desky ale ne na tak dlouho aby byl videt ten problem...tak by to pripadne mohlo byt treba i na te desce ale pokud bych ji daval reklamovat co bych jim mel rict co je konkretne ten "studenak" a je to treba i na grafice? jinak po reinstalu jsme nemel pripojene nic navic jen nejdulezitejsi hw.a na desce jsem daval novy bios.jinak na bios nebylo sahnuto tam by melo byt vse ok a nic pretaktovane neni toho zastancem nejsem.pripadne je mozne ze by to mohl delat disk?
Jeste konkretne kdyz to popisu...kdyz vypnu pc na delsi dobu pak prijdu k pc a vzadu vypnu zdroj zapnu pc rozebehne se a vypne(spotrebuje zbytek nejake elektriky co v nem je) pak zase zapnu zdroj pustim pc tak uz funguje jakoby nic...ale jakmile ho zapnu bez te anabaze s tim zdrojem tak se to sekne...jen pripomionam ze zdroj mam novy a silny dost.dekuju

Ked to reaguje na sachovanie so zdrojom tak je najpravdepodobnejsi problem zdroj alebo zakl.doska. Uistit sa ze je vsetko spravne zapojene, dodatocne napajanie dosky, apod. (niektore dosky maju dodatocnych napajacich konektorov viac a treba zapojit vsetky, pozriet navod k doske).
Neviem preco nenapises presne jaka je to zostava a jaky presne zdroj. Dat to skontrolovat specialistom, moze tam byt skrat na kejs alebo nieco blbo zapojene, bez toho aby to clovek videl to je dost tazke.

P.S. vyber to na stol len dosku a len zakladne veci a skusaj to tak. Disk by s tym nemal mat nic spolocne. Jak casto sa to prejavuje?

Zakladni seksu mam asus M3A socket am2+ predevcirem jsme koupil novy procesor amd phenom2 x4 3000MHz a zdroj od coolmastera 700w grafika je ati radeon 4870 a ram mam od kingstonu 4GB....jinak do knizky jsme koukal a zapojene je vse jak ma...a jak jsme rikal zdroj jen 3 dny stary a dela to stejne jako s tim starym takze tim to nebude...a projevuje se to vzdy jen kdyz je delsi dobu vypnute pc od oka tak 4 a vice hodin...pote uz nenabehne a sekne se pri nacitani win...jakmile uz bezi a restartuju nebo je chvili po vypnuti tak zase naskoci jako by nic...a zaroven teda musim rict ze uplne vse v pc je posledni dobou respektive od te doby co se to zacalo dit dost horke az prehrate topi mi to jako kaminka...tak to vypada ze nejlepsi reseni je zkusit reklamovat desku...?!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru