Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem někdo zkušenosti s NB od HP- dv6-1250 nebo dv7-2180

IPS panel měl naposled ThinkPad T60 (ono vyšší rozlišení), pak, a snad až dodnes, jsou všechno 6 bitové TN "hybridy" (barevným podáním na hony vzdálené i obyčejným stolním levným LCD), i když někdy tu lepší (některé top modely Apple nebo Sony), tu horší, a to pravděpodobně (?) stále, dokonce u všech výrobců notebooků. Záleží i na štěstí, s čím/jakým panelem/od jakého výrobce (LG, Samsung, AUO atp.) konkrétní book dorazí, protože i Lenovo, obdobně jako větší část velkých výrobců, odebírá panely různých značek. Tak se běžně stane, že člověk pořídí fajnový ThinkPad T400 s WXGA+ panelem, na kterém vypadá bílá jako namodralý nebo nazelenalý brčál (mimochodem na velkých zahraničních "note" fórech jako notebookreview.com, nakonec i českém notebook.cz se kritizuje v tomto duchu právě zkušenost, a to ta nenadšená, z panelů Samsung). Nové "nudlové" panely už začínají mít takřka výhradně i v lowendu LED podsvícení, což sice přínos určitě je, silně to vítám, ale barvu to nezlepší... Takže vzhledem k cenové dostupnosti bude masově letos nabízeny jako bonus jen notebooky s LED podsvícením, na jinou technologii namísto TN panelu, která bude dostupná, si asi ještě počkáme do dalšího roku nebo let (?).

Lesklý vs. matný - dávám přednost matnému, nedělá mi problém za jistých podmínek pracovat na lesklém (díky silnějšímu podsvícení LED se dají do jisté míry případné odlesky vnějšího zdroje světla trochu eliminovat, ač "lesklý zůstane lesklým"), ale chápu líbivost živějších barev na lesklém (nakonec si vzpomeňme, když před pěti/šesti a více lety byla možnost porovnat u tehdejších LCD kolem 10 000 Kč podání barev, také tehdy na lesklých byly přirozenější, dnes, kdy za 10 000 Kč na stolním LCD nemusí být TN či jeho solidnější modernější/vyspělejší varianta, ale něco lepšího, vás to snad ani nenapadne chtít lesklý, pokud jej vyloženě nepreferujete).

Jen tak mimochodem - relativně fajnový ThinkPad T400 od Lenova v základním rozlišení a LED podsvícením za nějakých 25 000 Kč, s 3 letou zárukou Carry-in rozšiřitelnou za cca 800 Kč na 3 roky NBD, takových zajímavých nabídek moc není.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny