Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomalejší internet

pokud máš veřejnou ip, anebo jsi v síti velikého isp (s větším množstvím potenciálně zavirovaných "samoadminů"), pak je vypínání firewallu dost risk.
neznám ani žádný rozumný důvod k vypnutí fw, čili následky je vhodné přičíst sám sobě.

na druhou stranu se dnes domácím uživatelům místo antivirových programů prodávají celé zmutované balíky "internet security" včetně antispyware, antiregistrů, anticleaneru a antifirewallu - a v tom bordelu pak domácí uživatel ani nedokáže povolit sdílení souborů. (otázkou potom je, proč to instaluje)

projeď si všechno co máš v paměti a co se automaticky spouští po startu. mimo součásti windows zakaž úplně všechno co výslovně nepotřebuješ.
pomůcky: starter, process explorer, autoruns, jen v nouzi správce úloh a msconfig.exe
veškerý odpad taky bývá dobře viditelný v logu hijackthis nebo combofix, máš do večera čas tak si log vytiskni a začni čistit.

svinstva typu skype je dobré přiškrtit, nepotřebují k funkci 5 svých doplňků. to samé veškeré automatické updatery, monitorovací utility, veškeré doplňkové nástrojové lišty do prohlížečů. hubit, hubit a hubit.

pokud ještě není, určitě by neškodilo nainstalovat poslední dostupný servicepack (vycházejí občas na časopisových dvd) - opraví virem modifikované soubory.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny