Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porovnání procesorů, zároveň notebooků

Neviem jaku upravu OS myslis na usporu energie, ono to je zvycajne defaultne nastavene na automaticku usporu energie, akurat povypinat zbytocne 3D efekty ak chcem setrit.

Neviem ktore notebooky teraz mas na mysli ze maju 2 a 3h, rozne notebooky mozu mat aj napr. roznu kapacitu baterky, alebo ak su od inych vyrobcov tak moze tam byt kopec inych odlisnosti na zakl.doske ktore sa mozu prejavit na spotrebe. Napr. vyssia frekvencia FSB a RAM by mohla spotrebu zvysit (vydrz znizit), odlisny chipset ma rozne odlisneosti napr. najnovsie chipsety vedia dynamicky menit aj FSB (meni sa to potom podla toho ako je vytazene CPU vo Win), vedia zastavovat RAM clock a PCIe atd ked sa nekomunikuje atd. A zavisi aj od toho ci BIOS vsetky tieto featury pozapina, co moze jeden vyrobca urobit a druhy vyrobca na to drbat alebo to schvalne nezapne aby zvysil vykon (take powermanagementy trochu znizuju max. vykon ptz nejaku milisekundu trva kym sa tie frekvencie prepnu atd).
Je mozne ze jeden z nich ma uspornejsi display (nemusi to zavisiet od rozlisenia, ale od typu podsvietenia apod).

Pokial su notebooky identicke so stejnym chipsetom a od rovnakeho vyrobcu a rozdiel len v displayi a disku, tak by som povedal ze vydrz bude podobna, tak znacne rozdielna vydrz potom bude len "tlacova chyba" :-) alebo tym ze jeden z nich ma silnejsiu baterku (zvycajne existuju baterky do rovnakych NB s roznou kapacitou napr. 40Wh a 60Wh, ta druha vydrzi o 50% viac ale zas je tazsia, citit to napr. ked clovek dvihne notebook zo stola).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny