Předmět Autor Datum
Nie nemozes je to verzia viazana na hw, cize ten konkretny Dell. Navyse tipujem, ze toto bude specia…
fleg 26.09.2009 20:56
fleg
ak si neprijal licencne podmienky pri instalacii, tak este existuje moznost ziadat predajcu o vraten…
stano2000 26.09.2009 21:02
stano2000
nevite kde se to resilo, mohu poprosit o odkaz?
Loe 27.09.2009 03:41
Loe
pokial bola oem vezia predaná ako celok spolu s pc/nb, nemáš nárok na vrátenie peňazí za vistu,jedin… poslední
audax 27.09.2009 08:24
audax
A prezradis nam ze jaky OS tam potom chces pouzivat a odkial ho mas? Nehovoriac o tom ze kopa veci (…
MM.. 27.09.2009 04:20
MM..

ak si neprijal licencne podmienky pri instalacii, tak este existuje moznost ziadat predajcu o vratenie penazi za Visty, ktore nechces pouzivat. skus vyhladat uz to tu niekto riesil - je to narocne, ale v zasade mas pravo predajcu o to zaziadat a mozno ti nieco z ceny notebooku vrati, ak sa zaviazes, ze Vistu nepouzijes. minule tak niekom vratili 1700 Kc.

pokial bola oem vezia predaná ako celok spolu s pc/nb, nemáš nárok na vrátenie peňazí za vistu,jedine odstúpiť od kúpnej zmluvy celého kompletného výrobku,úprava zostavy,zmena os ap. sa rieši pred nákupom,po nákupe jedine v rámci reklamácie počas záručnej doby,oem verzia visty pre dell je nedelitelná súčasť dell výrobku,právo požiadať o vrátenie peňazí,v prípade,že nesúhlasíš s licenčnou zmluvou máš v prípade,že by sa jednalo o samostatne zakúpenú verziu operačného systému určeného na predaj koncovému zákazníkovi bez nutnosti bundlovania na skompletizovaný systém,t.jednalo by sa o tvz.retail,alebo krabicovú verziu,v prípade oem verzie sa jedná o nedelitelnú súčasť skompletizovanej zostavy,ktorú nieje možné z licenčných dôvodov predávať koncovému zákazníkovi samostatne bez prislúchajúcej bundlovanej pc/nb zostavy,v prípade retail verzie sa jedná o samostatný tovar,u ktorého Ti bráni znenie licenčnej zmluvy,z ktorým nesúhlasíš, v riadnom užívaní výrobku a tu máš právo požiadať o vrátenie peňazí a odstúpiť od kúpnej zmluvy,u výrobku dell s oem verziou pre dell by si musel vrátiť celý kompletný pc/nb,nielen oem vistu

A prezradis nam ze jaky OS tam potom chces pouzivat a odkial ho mas? Nehovoriac o tom ze kopa veci (aplikacii od dell) ti v tebou nainstalovanom OS nepodporovanom dellom moze chybat alebo nejake funkcie (napr. tlacitka na liste apod) v niektorom OS a bez aplikacii od dellu nemusia fungovat.

P.S. skusit vratit to mozes u predajcu, moze ti za to nieco vratit ale nemusi - nema ziadnu povinnost. Kupil si to ako komplet, je to sucast vyrobku.
Predajca auta tiez nema povinnost odkupit od teba zadne sedadla ked si ich vymenis za pouzitu gaucovu supravu z obyvacky :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru