Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firewall hlášky o útocích nebo planý poplach?

Používám po doporučení Tiny Personal fw místo standardního winxp. Zvolil jsem maximální kontrolu nad všemi procesy out/in a nestačím se divit, kolik spojení je aktivních. Mezi nimi se objevili ihned po instalaci hlášky tohoto typu:

"Someone (93.185.44.212) wants to connect to port... owned by your computer"

Zamezím přístup a za 2 minuty opět, podobná adresa ze stejného zdroje. Whois mi říká že tato ip adresa je aktivní někde v Rusku. Jedná se o hackery, nebo co to může být? Dá se proti podobným situacím bránit i nějak jinak, když se jedná o útoky?

Ještě jedna věc: Zajímalo by mě, co bylo předtím, když jsem neměl toto zabezpečení. Měl jsem sice pořád zapnutý antivir, antispam, aktualizoval systém, ale fwall byl ten obyč xp. Mohl někdo z mého pc dostat nějaké údaje a teď je používat pro nějaké účely? Poslední dobou jsem zaznamenal i dost velký nárůst spamu.

díky za reakce
Petr

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
POpremyslej o vymene FW. Tiny uz se nekolik let nedela. nový
Radek 03.10.2009 14:28
Radek
taky si myslim, ze jine fw by meli byt ok kvalitou. Poradte nejaky. Jinak, jak muzu byt za routrem,… nový
bluenite 03.10.2009 15:26
bluenite
No tak ladně zagoogluj na port 135 - port.php , standardně na něm sedí ve Win NT svchost se službou… nový
kmochna 03.10.2009 17:43
kmochna
tak jsem dal pryč starý TPF a nainstaloval Comodo. Ty útoky/žádosti o připojení k nějakému portu řeš… poslední
bluenite 06.10.2009 22:17
bluenite

taky si myslim, ze jine fw by meli byt ok kvalitou. Poradte nejaky.
Jinak, jak muzu byt za routrem, kdyz jsem pripojenej do bezdratove site Airwaynet natvrdo, s verejnou adresou, kterou si jeste i platim? Jinak provider "ochranu" resi forwardovanou adresou, ktera je spolecna pro 10000uzivatelu...
Torrenty prave z bezpecnostnich duvodu nepouzivam vubec.
A ty hlasky jsou: Nekdo (ip) z portu 21105, nebo 25214 se chce pripojit na port 135 owned by Generic host process for win 32 services

No tak ladně zagoogluj na port 135 - port.php , standardně na něm sedí ve Win NT svchost se službou RPC -epmap. Poslední průser na tomhle portu byl Blaster. :-)

Tady jsem ti našel postup na zastavení naslouchání na portu 135. http://forum.sysinternals.com/forum_posts.asp?TID= 605&PID=2381#2381 Dávám to sem jen proto, abys viděl, že ten úchyl zastavil půlku systému, jen proto aby tam svchost na 135 nebyl. :-D

Jinak já používám router a na fw dlabu, takže ti neřeknu který je ten nejnejAle Tiny Firewall je 5 let kaput a jako správný lhář není firewall - spíš je to řešení typu sandbox.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru