Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pády internetu v síti

no to je radost :(
ie má nejspíš nastavené proxy; jde ověřit v ovládacích panelech - možnosti ie - připojení. to může být důvod proč bez vpn klienta nefunguje (ovšem pak ti jde celý traffic přes firemní proxy, včetně možnosti sledování co děláš na netu)
opera přebírá nastavení proxy podle ie, chrome to má prý vypínací.
nejrozumněji si nainstaluj fireox, a používej ho doma pro přístup na net. je bezpečnější.
zrovna tak místo outlook express používej pro domácí poštu buď webové rozhraní své mailové schránky (přes prohlížeč), anebo jiný klient opět bez nastavení firemní proxy - thunderbird.

každopádně ta dvojice dns adres je dost hifi, ať už patří k čemu chcou.
- určitě bude mít smysl nainstalovat např. ten netsetman, pro domácí připojení si nechat čisté dhcp podle routeru, bez vyplněných dns. anebo tam jdou zadat dns opsané z wan vstupu routeru jak je poskytnul provider.
- pro připojení z domů do práce přes vpn by toto nastavení mělo zůstat, přidělení virtuální pracovní ip si zařizuje sám vpn klient.
- a ty divné dns: Servery DNS . . . . : 10.108.136.61, 81.31.45.140 - nechal bych pro ně rezervu pod jinou záložkou, snad to souvisí s tvou firmou. pošli mail it co to znamená, jestli ti to nastavili oni, že to nepochází z tvého domácího připojení ale měla jsi u nich ntb.

jestli budeš někdy ve firmě, nebo se budeš připojovat přes vpn, ověř si v té chvíli výpisem "ipconfig -all", čemu se tvá adresa (nebo ip vpn připojení) z těch dns podobá.

své nastavení tcp/ip můžeš porovnat i s jinými počítači, které ti doma fungují - určitě tyto cizí dns nebudou obsahovat.

miniport: pokračuj a dokonči instalaci. (balík eset na 2 věci).
první hláška tě jen informovala že existuje wifi.
(jinak pod těma dvěma šipkama v prohlížeči událostí je tlačítko pro kopírování záznamu do schránky)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny