Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pády internetu v síti

jediným důvodem proč zůstávat u msie bylo kdysi internetové bankovnictví. aplikace napsané s naprostým pohrdáním bezpečností si vynucovaly zjišťování údajů a ovládání pomocí activex - prohlížeč tak zůstával nezabezpečenou dírou do systému.
po příchodu win vista na trh - kdy prohlížeč ztratil administrátorská práva a nemohl si dělat co chtěl - musely hloupé banky své přístupové rozhraní přepsat, bankovnictví tak "najednou" začalo fungovat i v normálních prohlížečích, a poslední důvod používat nechutný msie padnul.

já si myslím že ie taky mám kdesi v systému, ale hledal bych ho nerad.

další možnost: eset slavnostně odinstaluj, po restartu zkontroluj že je celý jeho adresář pryč, jinak ho ještě domaž ručně.
kdybys měla jen samotný antivir (nod32), nedělal by takové potíže - jenže kdo má jejich nastavení a možné restrikce tzv. smart security čenichat. mail jim na support můžeš klidně napsat, s popisem tuhnutí ie a dotazem co máš s tím zmetkem (eset) dělat.
jestli za tuhnutí ie mohlo filtrování webového obsahu, nějaké vlastní předstírání dns, nebo nekompatibilita s ie8, těžko říct.
ad winsockfix: je tu jedno riziko - antiviru se nemuselo líbit že program chce cosi nahrazovat, zrovna tuto knihovnu může zvlášť hlídat.

pro popis a použití omezeného účtu je tu celý seriál.
tip: pro převod stávajícího účtu na omezený=zabezpečený user je velmi vhodné, když se nejmenuje "administrator".
a krátký popis: uživatel má omezená přístupová práva - nezapíše do systémových adresářů, do všech větví registrů kromě svých nastavení, nespustí některé programy které mění nastavení systému. to znamená že pokud z pošty / z netu / jinak spustím vir nebo instalační skript, nemá kam zapsat a nemůže požkodit (zavirovat, zaspywarovat) systém. čili pro práci s netem a s cizími soubory ideální.
občasné nové instalace či změny nastavení se pak dělají pod jiným (správcovským) účtem. ten ale rozumný člověk nepoužije pro přístup ven z pc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny