Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pády internetu v síti

"hosts.20090615-230633.backup" - soubor ve složce drivers/etc
už chápu. můžeš tuto zálohu smazat, je k ničemu.
ale jestliže nějaký soft dohlíží na nastavení a zálohy, nevrací náhodou zpět i zastaralé, nežádoucí změny?
jsi psala že používáš jakýsi tuneup - to bych viděl jako možného podezřelého z poškození nastavení v registrech.

log hijackthis je dobrý na hledání klasické škodné, ale sám o sobě nestačí na hledání legálního softu, který může svou činností způsobovat problémy. je totiž potřeba interakce uživatele: cos to instaloval, s čím a kdy, odkdy jsou problémy, používáš to k něčemu?
například se po startu spouští: C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe - tuším že bonjour je nějaké dhcp od apple - využíváš? a v paměti běžící program s "dns" v názvu si hraje na co?
cílem by mělo být vykopat z pc ven všechno nekompatibilní co se hádá, co si za mými zády kamsi komunikuje a odesílá ven (všechno od google), co zůstalo zapomenuto ze starých dob, co si nainstalovaly softy jako fízlovací (no dobrá - aktualizační) doplňky - jak po startu, tak bho doplňky do prohlížeče.

s tím taky souvisí vynucené používání dvou prohlížečů, případně i síťových rozhraní: jeden případ pro firemní nastavení, druhé připojení a prohlížeč s čistě domácím nastavením. nemusím připomínat že msie na doma je fuj, opera (a nejspíš i chrome) přebírá nastavení proxy od ie, jen liška podšitá je nej.

čili v tom hijackthis bych prošel všechny řádky, kromě systémových windows a tvého firemního připojení bych nad každým hloubal: potřebuješ ho? proč se automaticky spouští po startu / k čemu je jako doplněk v prohlížeči / jako služba?

spoléhat na jiný pc nemá velkou cenu - nainstaluješ své softy, vytuníš ho, a jsi kdes byla.
kolegové to řešili třeba duální instalací dvou windows na jeden disk - šílený firemní systém (v práci staruje 5 minut) a rychlý domácí kvůli oddělenému internetu a domácím aplikacím - chce to aspoň 10-20gb navíc. různé virtualmachine si obvykle nerozumí s firemní vpn, to nebrat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny