Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na zálohu převod filmů z DVD?

Několik desítek filmových DVD chci zálohovat a současně překódovat do úspornějšího formátu a uložit do rozumnýho kontejneru (chci dvě zvukový stopy tam, kde je má i originál).

Přemýšlím nad tím, jak toto provést nejefektivněji. Záloha DVD je celkem jasná - uložení ISO obrazu. Tím budu mít originál DVD se vším všudy.

Problém je ale s převodem filmů. Nehodlám převádět jeden film 3 hodiny proto, abych dostal superperfektní obraz. Zase si ale myslím, že u některých filmů s dynamickými scénami se nedá dosáhnout dobré kvality při jednoprůchodovým kódování.

Čili: hledám co nejméně pracný způsob konverze filmu z DVD do rozumnýho a do budoucna podporovanýho kontejneru (mkv? mp4?) s možností více zvukových stop. Placený SW není problém, s cenou do řekněme pětistovky. Mám zkušenosti s ProjectX (oprava dat) a AviDemuxem (filtry, komprese, ...).

Řešil tu někdo hromadný převod více DVD? Přecejen, je to jiná situace než úřevádět jedno DVD, tam nějaká piplačka celkem nevadí.

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jenom přopomínka; pod pojmem kontejner myslím "příponu" souboru, tj. kontejner AVI, MP4, MKV a ne ob…
Pavel 05.10.2009 09:30
Pavel
Mohu se zeptat, proč to v tom iso nenechat tak jak to je? Podle mě náklady na ten prostor navíc jsou…
anarchist 05.10.2009 09:53
anarchist
Kvůli přehrání na PDA, mobilu, ... Jinak máš samo pravdu. Pavel poslední
Pavel 05.10.2009 10:03
Pavel

Jenom přopomínka; pod pojmem kontejner myslím "příponu" souboru, tj. kontejner AVI, MP4, MKV a ne obal na DVD...

Hromadným převodem myslím to, že budu mít na disku zazálohovaných několik desítek DVDček (např. v ISO obrzaech), tak chci jednoduchou a nenáročnou proceduru - aplikovat převod (překódování) tak, aby s tím nebyla moc piplačka. Ale jak se zdá, asi to automatizovat nepůjde, škoda.

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru