Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Měření obnovovací frekvence pomocí kamery

Tak predsa nemas to ratat pri plnej rychlosti, to si myslis ze vies tak rychlo ratat? :-D A za druhe ten "prepocet" od ucitela je blbost. Ciary su vysledok interferencie so snimkovou freq. kamery, a silne zavisia od parametrov kamery, nejake ratanie za sekundu je nezmysel. Ked uz tak napr. pri 60Hz monitore by mohlo byt vidiet pohybujuci sa pas ktory prejde obrazovkou odzhora dole 10x za sekundu (musis si to pustit spomalene ptz normalne to nema clovek sancu tak rychlo ratat).
Ale to este neznamena ze ked vidim pohybujuci sa pas 10x za sekundu ze ma monitor 60Hz. On totiz moze mat aj 110Hz a vysledok by bol ten isty - 10x pohybujuci sa pas (lebo 110-2*50 = 10, predpokladam 50Hz kameru).

T.j. u vyssich obnovovacich freq. monitora je taky "prepocet" nepouzitelny, interferencia je pouzitelna len pri blizkych frekvenciach. Ucitel je imho magor. Alebo to ten tvoj bratr blbo pochopil, a namiesto toho aby si pamatal zo skoly potrebne veci si pamata taketo nepodstatne "priklady" (ktore bez presneho pochopenia vsetkych suvislosti aj tak nepochopi takze si to pamata uplne nahovno, akurat bude z toho uplne dopleteny).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny