Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dynamická IP = všetky správy označené ako spam

Pokud používáš vlastní MTA (nikoli MUA typu Thunderbird), tak ano, vyblacklistoval bych tě taky. (používat MTA na IP rozsazích DSL (ať s pevnou či dynamickou IP bez toho, aby existoval DNS MX záznam a nějaký rozumný DNS A záznam je opravdu prasečina). Pokud používáš MTA (k tomu určené) T-Comu a jsi na DNSBL blacklistu (tedy ne ty, ale daný MTA), je úlohou T-Comu, aby toto řešil. Pokud to nezvládá, je třeba přejít k jinému poskytovateli netu, NEBO začít používat jiný SMTP relay (typicky se mi osvědčil smtp.gmail.com - stačí si na gmailu zřídit účet a s jeho pomocí odesílat poštu (je potřeba jen k autentikaci).
Vlastný MTA nepoužívam, e-mail normálne odošlem z Thunderbirdu na SMTP server T-Comu. Žiadne "pokusy" a stane sa to, že e-mail spadne do spamu. Ak mám náhodou šťastie a mám pridelenú IP adresu, ktorá nie je na blackliste, tak e-mail normálne aj príde s nulovým alebo veľmi dobrým spam-score. Ak nie a adresa je blacklistovaná, tak e-mail samozrejme nepríde.

NICMÉNĚ: problém vidím někde úplně jinde. A to u toho tvého kamaráda, který má nejspíše úplně blbě nastavený antispamový filtr, případně má přetrénovaného Bayese.
Toto je celkom možné, zrejme nemá antispamový filter manuálne nastavený vôbec a spolieha sa na automatické nastavenia. Lenže toto robí dosť ľudí, ktorý nikdy nemali vážnejšie problémy so spamom. Ako ich ale prinútiť, aby si tie nastavenia skontrolovali? :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny