Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HW problémy s PC: grafika, zvuk...

Včera se mi při prohlížení fotek najednou na obrazovce objevily artefakty, počítač se kousnul a restartoval (XP SP3). Po restartu bez problémů.

Ráno zapínám PC a artefakty jsou už při POSTu. Windowsy najedou pouze do nouzáku (XP i Vista, mám dualboot), při normálním spuštění se kousnou a zůstanou viset "v housence". S artefakty.

Zazálohoval jsem céčko (Acronis), vyměnil jsem grafiku, místo nVidia 8800 jsem nasadil nVidia 9500. Po restartu grafika OK, ale jinam, než do nouzáku jsem se nedostal... Při startu běžným způsobem se systém sekal opět na housence (XP i Vista).

Cvičně jsem zkusil opravnou instalaci XP, po prvním restartu ale systém opět zatuhnul.
Následně jsem teda rozjel úplnou instalaci, XP naběhly, dal jsem ovladače chipsetu grafiky a zvukovky... a ty nešly nainstalovat, PC zamrzlo.

Pak jsem si vzpomněl, že několikrát během posledního měsíce při startu zvukovka jen krátce zavrčela a následně se neinicializovala. Po restartu bylo vše OK.

Tak jsem v nouzových režimech XP i Vista zvukovku zakázal a po restartu systémy najely normálně (bez zvuku).

A tak přemýšlím, jestli to opravdu byla grafika, co tohle způsobila. Jestli nemohla ty potíže vyvolat zvukovka (ale to by asi nebyly artefakty už v POSTu).

Po uzávěrce (teď nemám čas, jsem rád, že funguju) dám pryč zvukovku (Audigy X-Fi) a nahodím tu onboard. Nevím, zda mám zkusit dát zpátky tu grafiku - nebo ji rovnou poslat na reklamačku.

Jediným přetrvávajícím neduhem je vysouvání a zasouvání mechaniky při prohlížení internetu, viz http://pc.poradna.net/q/view/437146-pri-surfovani- ff-i-msie-se-otvira-zavira-dvd-mechanika

Tak nevím, co si mám o tom myslet... že by odcházela i deska? :-?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny