Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bootování OS.Windiws XP z externího SATA disku přes eSATA rozhraní

Dobrý den.
Mám externí box akasa - integral pro připojení externího disku sata i pata s možností volby přes eSATA nebo USB 2 konektor.Všechno je v pořádku,nejsou nutné ovladače,při obou způsobech připojení disk v systému vidím a mohu s ním pracovat.Můj záměr byl ale jiný.Na disku mám instalaci os. XP.Windows pro. a předpokládal jsem,že budu mít možnost z tohoto disku bootovat aníž bych ho musel připojovat přímo na desku do sata konektoru.
Pokud propojím disk datovým kabelem sata/sata přímo na desku není problém.Pokud jej připojím z externího boxsu datovým kabelem eSATA/eSATA nebo USB 2/USB 2 nedostanu nabídku k bootování z tohoto zařízení pokud si jí vyvolám. V BIOSU disk nevidím a ani ve volbě pořadí bootování není nabídka bootování USB HDD , nebo eSATA HDD. Vidím možnost propojení delším stíněným datovým kabelem SATA/SATA přímo z desky do externího boxu,což by znamenalo určité úpravy na zadní stěně boxu.Proto se na vás obracím s dotazem, jestli neznáte elegantnější řešení,případně jestli by problém vzřešilo připojení přes Bracket inter.SATA/exter.eSATA Mockrát děhuji za každou radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny