Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem maximální RAM u notebooků

len pre info:
1. do momentu ked sa tych tisic riadkov spusti tak v PC neni ziadna RAM (BIOS bezi z flash a nema k dispozicii RAM a teda ani zasobnik len registre CPU). Takze "jednoducho tych tisic riadkov tam neda" je sice jednoduche ale nefunkcne.
2. piny pamate su casovo multiplexovane (http://www.allpinouts.org/index.php/DDR2_SDRAM_DIM M_240_pin vidis tam niekde 32 adresnych pinov?) takze neni mozne nic zapojit "inac" ani vypustit nejaky pin (vypustenim vodica by sa ani nic neusetrilo, a ziadne dodatocne suciastky do hry nevstupuju). Vypustenim blokovacich kondenzatorov by to urobili len viac nestabilne, ale neda sa tym nijak obmedzit kapacita na nejaku hodnotu.

Obmedzenia ma chipset alebo CPU, alebo druha moznost je ze urobil vyrobca notebooku nieco nahovno (napr. slabe DC-DC menice na RAM apod) a funguje to potom nahodne podla toho kolko moduly zeru apod (a moduly nezeru podla kapacity ale podla rychlosti, ale ked je to "na hrane" nestability tak moze vyrobca napisat krozvinu typu nepodporuje viac jak 2GB a pritom by podporoval keby sa pouzil modul ktory trochu menj zere apod. Teoreticky predstavitelne ale prakticky si takeho vyrobcu neviem predstavit, to asi len Acer a Asus)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny