Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota CPU Amd Athlon X2 4600+

... nechce sa mi to teraz hladat po datasheetoch na amd.com, ale tych 70 ktore si niekde cital bude najskor max. ambient temperature co je max. teplota okolia (CPU), a tu neprekracujes (pises ze "CPU 59C" a to je mozno este vovnutri na diode v CPU takze ambient je este nizsia).
ked sa nieco zohrieva tak je normalne ze priamo na zdroji tepla je teplota najvyssia a postupne do okolia sa znizuje, vola sa to tepelny odpor. U CPU je to tiez rovnake, v jadre kde vznika teplo je pri zatazeni viac jak na obale. Ked vypnes zataz tak predpokladam ze sa ta core tepltoa razom znizi na teplotu obalu, t.j. na okolo tych 60.

Jadra maju inu teplotu napr. ptz sa nezatazuju uplne rovnomerne (na niektorom musi bezat aj nenarocnejsie jadro Win, nielen tepelne narocna zataz nejakeho everestu), ma to aj nejaku toleranciu to meranie nemusi sa to merat na stotinu stuna tak sa to robi s toleranciu aj stupen dva ptz presnost neni podstatna.

pastou to podla mna neni, skor su tie box chladice relativne nevykonne. Sa len divim ze co si tam mal v lete, ptz v lete je aj 30stupnov v miestnosti, a v zime sa miestnosti nevykuruju viac jak na 20-22

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny