Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrzání PC -> motherboard z druhé ruky ASUS P4P800S pro socket 478.

No presne to je to co nechapes.
Za prve ta teplota je presne definovana, nechce sa mi to hladat ale 71 bude asi max teplota povrchu preratana z max teploty jadra a tepelneho odporu obalu toho konkretneho CPU.
Za druhe utility meraju vsetko mozne, starsie dosky mavali este aj diodu pod CPU, za tretie dioda (PN prehod) v chipe neni v jadre a teda meria menej ako je skutocna teplta Tj, dnesne CPU maju aj DTS senzor ktory je priamo v jadre. Takze ked si das zobrazit teplotu z cidla pod CPU, z diody v puzdre, a z DTS, tak ti utilita ukaze 3rozne teploty, lisiece sa aj o 10° aj viac (osobne ked som pozeral rozdiel teploty diody (PN prechodu) a DTS u jedneho Core2Duo tak bol pri zatazi rozdiel aj vyse 10°, na povchu (dioda pod CPU) by bol rozdiel este vacsi, keby tam nejaka dioda na meranie bola). Takze najprv treba vediet co meram, cim to meram, a jak je definovana max teplota toho co meram. Ptz ked meram DTS cor temp-om tak viem ze 60 pri zatazi je normal, keby som meral diodu pod CPU tak 60 by bolo hrozivo vela.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny