Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrzání PC -> motherboard z druhé ruky ASUS P4P800S pro socket 478.

Zdravím všechny odborníky,

starý motherboard, který jsem měl tehdy v profesionálně složeném PC mně vyhořel, tak jsem z aukra pořídil ASUS P4P800S pro socket 478. Když jsem rozjel PC s tímto ''novým'' motherboardem (nutno podotknout, že všechny správné ovladače mám), zamrzá.

Jako prohlížeč jsem měl Mozillu, ale ta zamrzala po cca minutě, tak jsem přešel na Google Chrome a ten místo zamrzání při náročných flashových stránkách hlásá ''Plugin nereaguje - Adobe flash..., přerušit?'' a ANO x NE. Když dám ano, prohlížeč zůstane zamrzlý a když ne, každá flash funkce zčerná a objeví se smutný smajl. Několikrát jsem přeinstaloval flash plug-in, ale žádná změna. Dokonce jsem zkoušel i Operu, ale ta zamrzá taky ihned.

Z dalších programů mně po pár minutách zamrzne Adobe Photoshop CS2, Pinnacle Studio a další náročnější programy, řekl bych spíše na grafiku, ale ta se zdá v pořádku. Přijde mi, že se to stává častěji a za kratší dobu. Někdy ani vypnutí programu není řešením, takže musím dávat tvrdý reset.

Už to nemůžu dále vydržet, všechna moje práce je v sekundě pryč! Chytá mě jak se říká rapl a PC moc nerozumím, takže uvítám každou radu, děkuji moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
len pre info,dosky p4p800 série sa príliš nekamarátia s pamäťami Apacer,Apacer Major,twinMOS,OCZ,v p… poslední
audax 05.11.2009 16:21
audax

len pre info,dosky p4p800 série sa príliš nekamarátia s pamäťami Apacer,Apacer Major,twinMOS,OCZ,v pohode bežia s A-Data/V-data,Kingston/KingMax,Micron,Elpida,Toshi ba,Nanya,NanyaMIRA,Hynix,Hyundai,Infineon,Alliance ,Samsung,Viking,s pamäťami Corsair,PQi obvykle len so štand.verziami,nie rôzne hyper super x,teplotné čidlo pre procesor je v sockete,teplotné čidlo pre dosku je pri bios čipe a čidlo z čipsetu je vedené do zberného čipu Genesyslogic alebo Texas Instrument/podla revízie dosky,rev 3.51 má TI/ na úplne spodnom dolnom pravo okraji dosky,prednastavená hodnota v hw monitoringu v biose pre dosku na system halt je 45 stupňov,čipsety 865 a ich odvodeniny vystačili s pasívnym chladením,chladené dosahovali o polovicu menšie teploty ako dnešné pcie čipsety ,kde je štandartná zákl.teplota 66 stupňov.Takže bud je niečo zle zmontované-nedolieha napr.chladič procesora,alebo je doska vadná a to bol dôvod predaja na aukre,alebo sa doska varí vo vlastnej šťave v zle vetranej skrini,alebo je zle nastavený hw monitoring v biose a doska sama zastavuje činnosť,bohužial prednastavené hodnoty od asusu v hw monitoringu boli na tejto sérii dosiek príliš vysoké a pokial sa použili nejaké novšie ventilátory s väčšími lopatami a pomalými otáčkami,default hodnoty v hw monitoringu obvykle velmi rýchlo odstavili činnosť celej dosky,užil som si to s týmito doskami na vlastnej koži a ked som na to náhodou pozabudol,nebudem radšej komentovať....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru