Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVD a právo si zkopírovat titul

Měl jsem za to, že podle autorského zákonu, když si půjčím z půjčovny nějaký film na disku DVD, tak si můžu vytvořit jeho kopii a bude to vlastně legální kopie, a budu legálním držitelem toho filmu.
Ale ejhle: V řádu půjčovny je napsané, že se nesmí tituly kopírovat nebo veřejně reprodukovat.
Podle mě ale zákony země jsou nadřazené podmínkám půjčovny nebo ne?
No je to celkem jedno, ale kdyby takto legální kopie udělat šla, tak aspoň můžu mít dobrý pocit, že jsem legální držitel tohoto titulu, a mohl bych se chvástat, že mám v podstatě originál jenom ho mám na záložním médiu..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokiaľ viem, tak si podľa zákona môžeš vytvoriť kópiu toho čo vlastníš, čiže nie požičiaš. Ale to pl…
msx. 25.02.2006 01:13
msx.
I toto jde ošetřit, třeba v OV existuje půjčovna hudebních CD, i když je půjčování Audio CD u nás ne…
Mirek 25.02.2006 01:18
Mirek
A podobně by šla jistě vytvořit i taková videopůjčovna (klub spolumajitelů DVD nosičů) neco takoveho… poslední
merlouska 25.02.2006 09:36
merlouska

Pokiaľ viem, tak si podľa zákona môžeš vytvoriť kópiu toho čo vlastníš, čiže nie požičiaš. Ale to platí u nás. V Amerike, či kde to, sú nejaké nové zákony, ktoré ti to zakazujú. Je tu na poradni aj jedno vlákno o tom. Ak to niekto nájde môže sem šupnúť.

I toto jde ošetřit, třeba v OV existuje půjčovna hudebních CD, i když je půjčování Audio CD u nás nedovolené tak přesto půjčovna již mnoho let existuje. V čem je fígl? Ti členové jsou ve smlouvě uvedeni jako spolumajitelé těch CD, takže ty CD jsou jakoby "jejich" ale jen podle smlouvy, a když ty CD jsou jejich tak si je můžou půjčit :-D No je to takové očůrání zákona.
A podobně by šla jistě vytvořit i taková videopůjčovna (klub spolumajitelů DVD nosičů), pokud jak říkáš, vypůjčené věci nelze kopírovat, ale musí to ten člověk vlastnit aby si mohl udělat kopii.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru