Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem boot.ini a ostatní z C: na jiném partition

No právě že nyní už žádné. Po přeinstalaci mám tři oddíly. C:, D: a G:.
C: je systémový (jak jinak), D: a G: jsou datové disky. Všechny tři jsou primární. C: a D: jsou dva oddíly jednoho fyzického HDD, C: 100 GB, D: 150 GB,. G: je jeden fyzický HDD 250 GB. Některá data na D: a G: jsou identická - jsem trochu paranoik.
Totéž jsem měl i před tím podivným případem. Prostě mám v PC ještě jeden starý 80 GB HDD. Ten není připojený do napájení, ale je tam pro strejčka příhodu. No a shodou okolností jsem z tohoto HDD potřeboval jistý soubor. Tak jsem ho chytře připojil. Jenomže na tom HDD mám i původní instalaci systému. Navíc HDD je IDE a Je napinován jako master. Tudíž mi nějak úplně doprasil, co se dalo. Jednak mi na druhý oddíl systémového HDD přesunul bootovací soubory, to nějak nechápu, ale prostě stalo se, a jednak sám sebe prohlásil za aktivní oddíl. A aktivním zůstal i když jsem PC restartoval a manuálně přes BIOS spustil systém z nové instalace systému na novém disku. Data na druhém, oddílu poškozena nebyla, jen tam vzniklo cca 5 nových systémových souborů, které zmizly z C:, a disk se stal nenaformátovatelným.
Bylo to pěkné psycho. Trápil jsem se s tím tři dny, protože po první přeinstalaci systému mi nefungovala polovina věcí. Začalo to neidentifikováním USB zařízení a skončilo nereagováním fanů na teploty - fany (podotýkám že všechny) se točily i po vypnutí PC, a to tak, že na plné otáčky. Musel jsem PC vypínat tlačítkem na zdroji.
Takže jsem systém reinstaloval podruhé - to abych vyloučil poškození desky. Každý, kdo to musí dělat byť jen jednou, po tom má moční můry ještě týden. Já to dělal dvakrát a jsem na konci svých sil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny