Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pc analyzer a jeho kódy

Dostal jsem starší pc s mb s.939, nf4 od msi. Známý byl přesvědčen že nejde grafika - občas se stávalo že nenaběhl a pomohlo jej restartovat. A teď nepomůže ani reset cmos. Tušil jsem, že za tím bude deska, grafika byla v pořádku a protože jsem měl dost času zkusil jsem i bracket od msi i když s ním nemám nejlepší zkušenosti - všechny 4 diody svítíly červeně - mělo by to znamenat že je poškozený procesor čemuž se mi nechce věřit, ale ověřit si to hned nemůžu, leda bych koupil nějaký levný procesor.
Před půl rokem jsem víceméně ze zvědavosti koupil na aukru PC analyzer za pár korun a tak jsem ho zkusil použít. Zastavil se na kódu F0, v malinké příručce jsem našel tento popis - next, searching for the AMIBOOT.ROM file in the root directory.
Nějak nechápu co to znamená, ten soubor se používá při flashování, ale tady vůbec netuším, že by se obnovil ze zálohy? A bez monitoru? Nebo ten analyzer mám posuzovat podle ceny a nepřikládat mu valný význam?

Předmět Autor Datum
4 červený je smrt a to buď procesoru nebo desky.Sázím samozřejmě na desku i když je možná i kombinac…
MM_tank 14.11.2009 14:29
MM_tank
Mám na to úplně stejný názor, uvažuji o desce asus A8R-MVP. A s tím analyzerem jste to taky trefili…
zdenekhribek 14.11.2009 16:38
zdenekhribek
Prosimta co volas tym "PC analyzer", dosku na zobrazenie post kodov? To neni ziaden analyzer, len hl…
MM.. 14.11.2009 14:59
MM..
Ten analyzer je podobný nebo stejný jako tento -http://www.aukro.cz/item816165658_pci_diagnosticka _…
zdenekhribek 14.11.2009 16:20
zdenekhribek
To neni "analyzer". Display na autoradiu volas tiez analyzer? :-) Ok to je fuk. Ked sa tam objavi h…
MM.. 14.11.2009 16:44
MM..
V tom se určitě shodneme, kupoval jsem ten analyzer jen ze zvědavosti, nic moc jsem od toho neočekáv… poslední
zdenekhribek 14.11.2009 16:53
zdenekhribek

4 červený je smrt a to buď procesoru nebo desky.Sázím samozřejmě na desku i když je možná i kombinace "deska odpálila i cpu". Vadný samotný procesor je u 939 relativně vzácnost, tipuju tak 200vadných desek na jeden procesor:-)
Ten analyzer ti neanalyzuje protože deska vůbec nefunguje. Náhradní desku vyrábí asrock cena myslím 1500-1800 přesně nevím.

Mám na to úplně stejný názor, uvažuji o desce asus A8R-MVP. A s tím analyzerem jste to taky trefili - špatně jsem opsal to vysvětlení kódu - je pro ami bios, kerý tam nemám, phoenix 4.0 tam asi taky nebude a u Awardu tam není vůbec žádny vysvětlení. Vypadá to, že je ta deska je mrtvá tak moc že si s tím ten analyzer vůbec neví rady, přesně tak jak to píšeš. Děkuji za pomoc.

Prosimta co volas tym "PC analyzer", dosku na zobrazenie post kodov? To neni ziaden analyzer, len hlupe zobrazovatko :)
Ked to zapnes tak tam sa nejake cisla menia (hoc aj velmi rychlo)? Ako dlho?

Inac jak si dosiel k tomu ze na tej doske je AMI BIOS? Nebol tam nahodou Award BIOS? (nepises presne typ dosky a jasnovidec je na dovolenke). Vseobecne podla post kodov sa neda na 100% urcovat pricina ptz za prve zavisia od konretneho BIOSu (ten si tam moze vypisat co chce a na kazdej doske inac, neni to nijak normovane. Pomoc je to hlavne pre vyvojarov so zdrojakmi tam si to clovek dohlada ze kedy je ten post code). Ale moze to niekedy pomoct aj bez zdrojakov, ale len ked napises presny typ dosky (je to na nej napsiane) prip. jaky tam bol BIOS, a ked napises presne co vidis na tom zobrazovaci od momentu zapnutia - jak dlho sa na tom nieco meni po zapnuti, jake cisla tam su predtym a ako dlho, a kolko sekund po zapnuti to zastane, atd.

P.S. vseobecner najrychlejsie co sa da skusat je skusit iny zdroj z ineho PC na skusku (preistotu), skusit inu CMOS baterku, skusit ju vybrat na hodinu pri vypnutom PC z 230V. Potom ked nic tak skusit vymenit dosku.

Ten analyzer je podobný nebo stejný jako tento -http://www.aukro.cz/item816165658_pci_diagnosticka _karta_tester_zakladni_deska.html Deska je to MSI K8N neo4-F (MS7125 ver.1) a pravdu máš že tam je na ní bios Phoenix-Award (podle manuálu). Tedy ne ami.to jsem udělal chybu. V návodu k analyzeru je k Awardu u toho kódu F0 prázdny místo /vůbec nic), jen u Phoenix 4.0 je "initialize interrupt vector" což mi taky moc neříká. Po zapnutí se na tom anlyzeru objeví hned ten F0 kód a nic jinýho.
Vyndat baterku jsem zkoušel - i dyž bylo to jen na dest minut, jiný zdroj jsem zkusil teď - bez výsledku.

To neni "analyzer". Display na autoradiu volas tiez analyzer? :-) Ok to je fuk.

Ked sa tam objavi hned to F0 a predym vobec nic ani desatinu sekundy sa tam nemenilo, tak potom nebezi vobec nic a teda moze byt problem aj ten CPU, alebo zakl.doska uplne vadna ze vobec nenabehne ani CPU.
Dodatocne napajanie dosky zo zdroja je zapojene predpokladam. Je to tazke no, treba skusit inu dosku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru