Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktualizace biosu

Dobrý večer, dočetl jsem se že u procesorů AMD jde odemknout jádro nebo 2MB u l3, bohužel když jsem zkoušel popsaný návod jak to udělat u mé desky Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, v mém biosu udané položky vůbec nebyli, mám starší verzi biosu F3 a tak jsem si stáhl novou verzi F7 přímo ze stránek Gigabytu, ale neodvažuji se to zatím spustit před konzultací s Vámi. Pokud spustím přeinstalaci biosu, nechtěl bych se dostat do situace následovné nastavování všeho co tam mám teď nastaveno. Prosím o informaci zda se jen přepíše bios, nebo se potom má ještě něco přenastavovat. děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
A seš si jistý, že nová verze biosu řeší tvůj problém? Aby celá snaha nebyla zbytečná.
host 14.11.2009 19:58
host
Zjistil jsem že, u této desky to jde odemknout i na you tube akorát tam odemykali 3 jadro, já chci o…
mikyq 14.11.2009 20:02
mikyq
Ma sa nastavovat to co tam mas nastavene teraz, ak mas nieco prenastavene oproti defaultom. Ptz po f…
MM.. 14.11.2009 20:20
MM..
To sice ano, ale proč to nevyzkoušet. PC jsem si postavil sám bez problému a chci to prostě zkusit i…
mikyq 14.11.2009 20:42
mikyq
Tak jsem zjistil že to asi nemá ani smysl, jelikož se zvýší výkon CPU asi jen o 2%, jestli jsem to t…
mikyq 14.11.2009 21:17
mikyq
Ved pisem ze nejake odomykanie je blbost a netreba na to sahat. Po flashovani BIOSu ti nemusi nabehn… poslední
MM.. 15.11.2009 02:11
MM..

Ma sa nastavovat to co tam mas nastavene teraz, ak mas nieco prenastavene oproti defaultom. Ptz po flashi tam budu defaulty (a odporucam ich aj nacitat (load defaults) po flashi a az potom prenastavit co treba). Mas tuzku a papier? To je dobra vec, ptz papier funguje aj po update BIOSu a da sa z neho citat ze co tam bolo predtym.

P.S. s tvojimi znaloastami ty nic neodomykaj, najlepsie ked na to vobec nebudes sahat. CPU funguje najlepsie ako moze uz od vyrobcu, a nic na nom netreba odomykat.

To sice ano, ale proč to nevyzkoušet. PC jsem si postavil sám bez problému a chci to prostě zkusit i za cenu že něco selže, třeba i já. Jde mi hlavně o to, jestli pokud spustím pod windows stahnutý update bios F7 přímo pro mou desku, zda se to přepíše vše samo v biosu, nebo se to vyrestartuje a naběhne bios a pak tam musím zadávat a nastavovat nějaké informace ( ne pro odemykání jader apod.) Toť vše

Ved pisem ze nejake odomykanie je blbost a netreba na to sahat.
Po flashovani BIOSu ti nemusi nabehnut doska vobec. A ked nabehne tak tam budu defaulty a nebudes vediet preco mas zrazu kazdu chvilu bluescreen. Aj preto pisem nesahaj na to lebo by si potom nevedel co mas robit.
Ked ta to zaujima pre buducnost, tak: keby doska nenabehla tak clear CMOS. Po nastaveni defaultov (co sa udeje samo a aj tak ZASADNE ODPORUCAM po flashi vliezt do BIOSu a load defaults) treba zvycajne skontrolovat v BIOSe napatie a frekvenciu RAM, mod SATA (AHCI alebo IDE taky ako bol predtym), poradie bootovania, prip. FDD nastavit na None. Ostatne veci staci zvycajne nechat na default.

P.S. inac flashovanie pod Win je riskantne kvoli nestabilite Win. Ja flashujem vzdy z DOSu. Pri flashovani pod Win moze PC prestat reagovat co je normalne a nevypinaj PC a nechaj to nech flashuje (napr. 5minut). Ked pocas flashovania vypnes alebo resetujes PC, tak si znefunkcnis zakl.dosku a uz viac nenabehne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru