Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký zvolit Instant Messenger - Problém se spamem

Ahojda všem, chtěla bych se vás zeptat, jaký komunikační program (pokud nějaký) používáte.
Už hodně let používám QIP a v posledních měsících jsem zahlcena spamem. Přichází mi tak 20-30 nevyžádaných zpráv denně samozřejmě včetně žádostí o přidání do kontakt listu (mimochodem, je toto normální?).
V klientovi jsem zatrhla veškerou ochranu proti spamu a v zoufalství nakonec i to, že mi nemají chodit zprávy od nikoho, kdo není v mém kontakt listu. Samozřejmě vyžaduji autorizaci. Přesto to nepommohlo, tak uvažuji, že si stáhnu jiný program. Prioritní pro mě ale je, aby v něm anti-spamová ochrana opravdu fungovala.

Poradí někdo? :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pouzivaj skype a ostatnym povedz ze na ICQ a podobnych nezmysloch uz nikdy nebudes, tak ked nieco ch…
MM.. 15.11.2009 15:20
MM..
No já snad špatně vidím :) Ptám se, jakého používat instant messengera pro svůj icq protokol a dozví…
Hanka24 15.11.2009 16:06
Hanka24
No mě se zdá že nechápeš že icq protokol je šchajze a že sebelepší klient nepomůže. Jo a ještě se m…
MM_tank 22.11.2009 01:57
MM_tank
tak samozřejmě že je icq shit, proto se používá v česku, kde lidi používají jen jednu půlku mozku (t… poslední
Nigfire 23.11.2009 00:22
Nigfire

Pouzivaj skype a ostatnym povedz ze na ICQ a podobnych nezmysloch uz nikdy nebudes, tak ked nieco chcu nech si nainstaluju tiez skype.

P.S. prip. pri antipatii voci skype (vytazovanie linky) existuje napr. AOL instant messenger, ale tiez ludia s ICQ si mozu trhnut, je to iny protokol. Spam som vzivote nevidel ani na Skype ani na AOL (u aol som ale hned nastavil nech mi chodia spravy len od ludi v zozname)

No já snad špatně vidím :) Ptám se, jakého používat instant messengera pro svůj icq protokol a dozvím se, že ho nemám používat vůbec. Ne to pro mě opravdu není řešení. Zkusila jsem nastavit tu kontrolní otázku na qipu, tak uvidíme. Jinak na Trilliana mi za celý den nepřišel jediný spam, tak se mi nějak nezdá ta teorie o tom, že "to je jenom protokolem".

Někdy nabývám dojmu, že o tazateli usoudíte (zvlášť je-li to žena), že je počítačově téměř negramotný a podle toho taky radíte - příště by to mohlo být třeba "zahoď počítač". (To nepatří pouze konkrétně na MM.. ale na velkou část zde odpovídajících). Prosím neberte to jako nějaké přílišné stěžování, spíš jako námět k zamyšlení. Jinak za konkrétní rady opravdu děkuji :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru