Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno přeinstalace windows vista na xp. kde v biosu vypnout SATA

zdar, prosím pomoc už hodinu bojuju s biosem (CMOS Setup Utility Award Software) chci totiž přeinstalovat Windows Vista na Win XP. Vložil jsem instl. cd WinXP dal naformátovat oddíl C: a až pak ta hláška do 15s se PC restartuje- restarovalo a dál už nic nechce naběhnout (HDD boot).

Googlil jsem a zjistil, že je potřeba dodat do PC SATA ovladače a nebo vypnout u disku použití SATA (dát to na ATA nebo IDE). No a hodinu už v BIOSU hledám to vypnutí SATA.

Mám tu několik věcí co by to asi mohlo být (nejsem odborník), tak sem je jednu po druhé zkoušel a nic- pořád tam je otravná hláška boot failure (při nabíhání vidím že na IDE Channel 0 master ani slave disk není, jen na Channel2 je disk detekován, ale to prostě nechytne a nespustí se tam instalačka :(

co by to mohlo být???

On-Chip IDE Channel (Enabled-Disabled; Disable or enable parallel IDE Channel0)

NV SATA Controller (Enable or Disable; Disable or Enable SATA controler)

IDE Prefetch Mode (Enable or Disable; Enable or Disable IDE data buffer to enhance HDD transfer speed)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud instalátor při instalaci viděl sata disk a ukázal jeho velikost a dovolil instalaci do určitéh… poslední
MM_tank 16.11.2009 02:43
MM_tank

Pokud instalátor při instalaci viděl sata disk a ukázal jeho velikost a dovolil instalaci do určitého oddílu tak to na 99procent nebude chybějícím ovladačem k sata disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru