Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upgrade starýho PC

Zdar všeckém,

mýmu bráchovi (a hlavně jeho synkovi) pomalu kolabuje starej počítač, takže bysme se mu doma složili na něco jinýho, resp. upgradnuli ten stávající. Podmínkou pro upgrade je pokud možno co nejnižší cena, zhruba tak do 3000Kč. Rozhodně není požadavkem co nejvyšší výkon, důležitý je, aby to bylo lepší, než stávající sestava, která je následující:

PIII 1266MHz
512MB RAM
GF FX5700
120GB HDD (IDE)

DVD-ROM (taky IDE)
zdroj Eurocase 350W, asi půl roku starý

Z původního bych chtěl ponechat bednu, zdroj, DVD mechaniku a disk, ale co mě trápí, tak to, jestli je možné na nových deskách provozovat bez problémů starý IDE disk a na něm operační systém, resp. jaký úskalí bych mohl čekat při instalaci WinXP.

A tady je sestava, kterou bych to chtěl nahradit, opět opakuji, že jde o cenu, účelem je hlavně internet a starší jednoduchý hry. IMHO je to i upgradovatelný, pokud se sejdou nějaký peníze.

Základní deska + VGA:
ASUS P5KPL-AM IN/ROEM/SI
CPU: INTEL Celeron Dual-Core E1500
RAM: 1GB DDR2 800MHz 1GB stačí, přikoupit se dá i později.

Suma sumárum by to vyšlo na nějakých 2500Kč, což mi přijde rozumnější, než kupovat bazarový díly. Sice bych z bazaru mohl sehnat něco lepšího, ale zase se bojím postarší základní desky, navíc v bazaru se furt blbě shání desky s PCIe, chtěl bych se vyhnout AGP, protože do toho se už hodně blbě shání trochu lepší grafiky.

Takže souhrn otázek:
- půjde použít IDE disk s novou deskou?
- jak na tom bude integrovaná grafika vůči té původní FX5700?
- jak na tom bude výkon procesoru vůči původní sestavě?

Pro fanoušky AMD - nenašel jsem vhodnou levnou desku s VGA a s cenou pod tisícovku jsem našel pouze jeden CPU, ještě k tomu jednojádro.

Díky každýmu za každou přinosnou radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny