Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Automatické zapnutí tiskárny

Dobrý den, kdysi jsem měl inkoustovou tiskárnu HP 3400 a při příkazu tisknout v jakémkoliv programu se sama zapnula a začala pracovat (rozuměj: nemačkal jsem ON/POWER tlačítko na tiskárně). V práci máme multifunkci HP F370 a tu musím zapínat ručně. Chci si pořídit multifunkci i domů a zajímá mě, jestli se musí ručně zapínat multifunkční tiskárny od všech výrobců, popř. zda musím jen něco nastavit....???? Děkuji Tomáš

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nebyla ta stará tiskárna ve Stand-by režimu? Jinak si nedovedu představit, jak by se sama zapnula. J…
Fuente 22.11.2009 08:20
Fuente
Pro upřesnění, byla to HP 3420 a jestli měla stand-by režim netuším. Byla prostě vypnutá tlačítkem,… nový
TomášK 23.11.2009 00:54
TomášK
tiskárna je připojena na usb port do routeru, nebo přímo k jednomu z pc? u tiskárny se obvykle dá v… nový
lední brtník 23.11.2009 01:25
lední brtník
Prístroje v režime "stand by" aj keď sú vypnuté majú nejakú spotrebu energie, cca 2-6 Watt, ostávajú…
Joseph 22.11.2009 08:50
Joseph
Žádný přístroj, který se zapíná/vypíná tlačítkem (nearetovaným) není odpojen úplně. nový
Jan Fiala 23.11.2009 06:12
Jan Fiala
Ja mám HP Photosmart D 5160, pripojenú cez USB, všetky nastavenia sú predvolené, akurát som zrušil d… poslední
Julo 23.11.2009 08:58
Julo

Pro upřesnění, byla to HP 3420 a jestli měla stand-by režim netuším. Byla prostě vypnutá tlačítkem, nesvítila, byla mrtvá... Při stisku tlačítka se rozsvítila dioda, zarachotila a makala. Klasika. Jenže to samé udělala, ikdyž jsem se jí ani nedotkl - pouze signálem z PC. Nikde jsem se s tím už nesetkal, stávající tiskárna to taky neumí. Připadá mi to ale fajn, hlavně proto, že mám domácí síť a tisknou na ní 3 PC z různých míst. Takže ji musíme, při každém použití, jít do vedlejšího pokoje obsloužit :-(

tiskárna je připojena na usb port do routeru, nebo přímo k jednomu z pc?

u tiskárny se obvykle dá vyjet nějaké aktuální nastavení (cosi držet při zapnutí), a tam počenichat po podezřelých předvolbách se standby.

jako extrém bych viděl, kromě výměny za normální tiskárnu: ne od hp, s lan portem - ověřit možnosti nějakého nas disku. jestli v domácnosti chybí záložní úložiště dat a je v plánu, zda nemá usb-a konektor pro připojení tiskárny.

doma taky tisknu v síti, nikdy by mě proto nenapadlo kupovat usb krám, ale jedině s ethernet rozhraním.

Prístroje v režime "stand by" aj keď sú vypnuté majú nejakú spotrebu energie, cca 2-6 Watt, ostávajú pod napätím čo je istý stupeň požiarneho rizika. Tých zariadení sú miliony, ide to do spotreby a aj počet požiarov už nie je zanedbatelný. Však máte povinnosť v nových budovách inštalovať požiarne hlásiče.
Proste nie je to až tak cool

Ja mám HP Photosmart D 5160, pripojenú cez USB, všetky nastavenia sú predvolené, akurát som zrušil dve služby čo sa spúšťali po štarte.Funguje to tak, ako píšete- zapne sa, keď dám príkaz "tlačiť", avšak vypnúť ju musím tlačítkom.Pravdepodobne to musí tlačiareň podporovať.V nastaveniach som nenašiel nič, čí by sa to dalo ovplivniť.Predtým som mal inú od HP a tam to nefungovalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru