Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Propojeni pres YUV - mihotajici obraz

Zdravim vsechny,

propojil jsem DVD prehravac Yamaha E-600 s televizorem Panasonic TX-29PX-20 pres komponentní (Y Pb Pr) rozhrani pomoci kvalitniho propojovaciho kabelu, nicmene obraz neni zdaleka tak kvalitni, jak bych ocekaval a cely se jemne chveje. Nejvice je tento neduh videt na svetlejsich plochach. Mihotajici obraz pripomina pocitacovy monitor nastaveny na nizkou obnovovaci frekvenci, takze po chvili je nedivatelny. Tato situace nastava, kdyz na DVD prehravaci mam nastavenou normu PAL. Po prepnuti na NTSC se sice obraz o neco malo zlepsi (neblika at tak moc) ale obraz se roztahne a mirne deformuje.
Nemam moznost vyzkouset jiny DVD prehravac, takze zatim nevim, kde je chyba. Pokud jste nekdo meli podobny problem s mihotajicim obrazem pres YUV, jak jste ho vyresili?

Budu rad za jakykoliv podnet, ktery by mohl vyresit muj problem. Diky vsem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dekuji za Vase prispevky, nicmene reseni jsem uz nasel a je prostsi, nez by se na prvni pohled zdalo… poslední
LakyLee 28.02.2006 06:56
LakyLee

Dekuji za Vase prispevky, nicmene reseni jsem uz nasel a je prostsi, nez by se na prvni pohled zdalo. Je pravda, ze kabelaz mam kvalitni, dvojite odstineny, zlacene konektory atd. Neni to sice Monster Cable, ale kabelem to opravdu nebylo.

Mne pomohlo u DVD prehravace vypnout "Progressive scan" a u TV vypnout "Postupny rozklad obrazu". Pri komponentnim propojeni pres YUV se nedoporucuje zapinat "Progressive scan". Priznam se, ze reseni neni z me hlavy, ale bylo mi na jinem hi-fi foru sdeleno. Takze pokud by mel nekdo podobny problem, muze toto zkusit, u me to zabralo.

Kazdopadne diky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru