Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak levně vytvořit wifi ve velkém historickém objektu?

No ako sa to vezme...
Mozu byt (ale nemusia) problemy s prijmom TV a R programov priamo na zamku (a okoli), zvlast ked sa pouziva na prijem TV/R vykonnejsia antenova sustava s antenovymi predzosilovacmi. Ono nejde ani tak o okruh 500m, ako skor o to kde je tranformator pre prislusnu fazovu vetvu. Signal sa siri po celom vedeni az po uzol tranformatora.
Digitalny prijem TV je fajn, ale v pripade rusenia od podobnych udelatok to zrazu zacina nepravidelne "kostickovat" a nikto si nespoji suvislost prave s podobnymi systemami. Vetsina (aj skusenych) technikov to pripise na vrub poveternostnych vlivov. Rusenie ci ovlivnovanie je osemetna zalezitost, nie vzdy patrna na prvy pohlad.
Rakusania maju s tym tiez problemy...
kukni napr sem: http://www.dx.cz/modules.php?name=News&file=articl e&sid=72
alebo priamo sem: http://www.powerline-plc.info/probleme_en.html
Tiez moze byt narusena navigacna a Aeronauticka komunikacia, co uz nieje malickost (zvlast ked je to na vyvysenom mieste) ...
Zda sa, ze security problem tazatela netrapi, ktory je prave na tychto zariadeniach dost vazny.
Ale vyskusat to moze. Cas ukaze ci si vybral spravne. Minimalne netreba robit ziadne stavebne upravy, za co ho majitel objektu a pamiatkovy urad pochvali.
Na druhu stranu moze casom prist do konfliktu s pracovnikmi od radiokuminikacii. V pripade narusenia komunikacie na vyhradenych pasmach aj dost skoro.
Tiez treba mysliet aj na to, ze PowerLine systemy su citlive na rusenia z celej elektrorozvodnej siete az po uzol transformatora. Cinnost ovplyvnuju vsetky zariadenia na rovnakej faze jak energeticke, tak aj ine (impulzne napajane) zariadenia v susedstve. To iste plati obratene pre impulzne napajane elektoronicke zariadenia, ktore nemaju radi velke skreslenia sinusovej vlny. A ze tych zariadeni je hodne. V pripade zamku to moze byt napr. dost dolezite bezpecnostne zariadenie.
V realnej praxi je mozne dosiahnut prenosovu rychlost asi 15-20Mbps. Niekedy to chodi rychlejsie, niekedy pomalsie. Ako som spomenul, vsetko zavisi od momentalnych podmienok na elektrorozvodnej sieti.
A to som nespomenul problem viacerych PowerLine systemov na rovnakej faze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny