Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Oddálení startu programů "Po spuštění" při startu XP

Je nějaký software co umí oddálit spuštění programů ve složce Po spuštění a podobných složkách ? Když XP startují spouští se zbytečně vše najednou, kdyby šlo definovat zpoždění každému programu /icq, webcamera, ati panel daemon.../ (v jednotkách sekund) mohlo by být spouštění rychlejší protože by se nesnažilo vše spustit najednou. Nebo se to nějak spouští postupně ?

Předmět Autor Datum
Myslím, že by to mohl zvládnout script. Zkus se podívat na AutoIt , AutoIt je docela mocný scriptova…
L-Core 28.02.2006 19:54
L-Core
Skus Startup Delayer: startdelay.html
pme 28.02.2006 20:01
pme
Kana StartDelay Download (skoro uplne dole): download.php
iv936 28.02.2006 20:02
iv936
Pod tento tip se podepisuju, velmi užitečná záležitost.
anarchist 28.02.2006 20:25
anarchist
Kdyz Windows startuji, urcite se ti nespousti nic ze slozky "Po spusteni" ani z HKCU z registru. Tyt…
Jan Fiala 28.02.2006 20:21
Jan Fiala
Zpozdeni spousteny nejakeho procesu (programu) ve fungujicich Windows skutecne asi nema vyznam. Ale…
iv936 28.02.2006 20:35
iv936
Přesně tak, svatá pravda! Ovšem hodí se to i v případě, že je třeba startovat velké množství aplikac…
anarchist 28.02.2006 20:39
anarchist
Mne sa stratili raz dávnejšie ikony z tray a nie že stratili, ale tie programy mi ani nespustilo. Bo…
msx. 28.02.2006 20:42
msx.
Asi nemaj už kapacitu na uchování celé poradny, tak nastupuje živácká fuzzy logic a starší thready s… poslední
Máslo 28.02.2006 20:45
Máslo
ten hroznej článek jsem četl. už u třetího sw mi bylo jasný že ten jedinej program opodle kterýho te…
MM_tank 28.02.2006 20:42
MM_tank
Presne program ako potrebuješ existuje. Ja som ho mal aj nainštalovaný, ale mal som pri štarte Windo…
msx. 28.02.2006 20:28
msx.
dík všem
MM_tank 28.02.2006 20:43
MM_tank

Myslím, že by to mohl zvládnout script. Zkus se podívat na AutoIt , AutoIt je docela mocný scriptovací jazyk. Napsaný script (dá se nastavit časový sled událostí) se dá zkonvertovat do *exe a ten jediný bych dal do adresáře Po spuštění.

Už je to dost dlouho, co jsem si s tím hrál...

Zpozdeni spousteny nejakeho procesu (programu) ve fungujicich Windows skutecne asi nema vyznam. Ale ma to vyznam ve chvili, kdy se zacne projevovat znamy problem s tim, ze v tray se prestanou zobrazovat ikony nekterych procesu. Uz jsem s tim "bojoval" na mnoha pocitacich, procetl jsem na to tema stovky stranek, ale bezvysledne. Jedinym ucinnym resenim, ktere znam, je pozdrzet spusteni nekterych veci. Obvykle staci zpozdit jeden, max. dva programy a to tak o 3 az 5 vterin. Zatim to zabralo vzdy.

Na to pouzivam Kana StartDelay, protoze je to malinke, vlastne to jen spusti skript a pak se to ukonci, cili to nijak pocitac nezatezuje. Ne kazdy si umi napsat skript na postupne spusteni programu, tu Kanu zvladne i laik.

Přesně tak, svatá pravda! Ovšem hodí se to i v případě, že je třeba startovat velké množství aplikací, systém je pak dříve k užitku (odložením startu méně potřebného). A je to dva dny, co jsem jím opět vyřešil i jeden problematický program k tabletu. Zřejmě se s něčím hádal a při okamžitém spouštění paradoxně tablet znefunkčnil. Stačilo odložit jeho start o 12 sekund a vyhodit ho z run klíče.

Mne sa stratili raz dávnejšie ikony z tray a nie že stratili, ale tie programy mi ani nespustilo. Bol som celý víkend bez antivíru a počítadla prenesených dát na obmedzenom pripojení na Internet.:-( Na bratovi s červeným zadkom mi neporadil nikto. Ozaj mám pocit, že z brata vymazávajú staré vlákna, lebo nedávno som riešil problém so sieťou a konečne som ho vyriešil. Chcel som obnoviť svoje pol roka staré vlákno, ale žiaľ už sa nedalo nájsť.::) Musel som teda vytvoriť nové.:-D

Presne program ako potrebuješ existuje. Ja som ho mal aj nainštalovaný, ale mal som pri štarte Windows toho málo a mne to systém vtedy spomalilo. Žiaľ neviem, kde som ten program vtedy vzal. Zariadil spúšťanie programov po štarte až vtedy, keď sa dokončilo spúšťanie predchádzajúceho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru