Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Máte zkušenosti se software AP?

Ahoj,
přítelka má NTB HP nx 6325 s XP SP3 a používá Internet od Ufona (USB modem, takový ten zelený stick bez antény). NTB má wifi. Protože mám k dispozici zařízení (mobil) schopné připojit se přes wifi, napadlo mě, že zatímco přítelka sleduje Ordinaci v růžové zahradě (na NTB, nemaje klasickou TV), tak bych si já mohl tiše surfovat.
No a abych do toho nemusel vrážet peníze, tak zkouším nastudovat něco o software access point, jestli by ten ntb mohl tak fungovat. Wifi ten ntb k ničemu nepoužívá a dosud byla wifi část na něm vypnutá. V zásadě mi jde o to, jestli s tím máte někdo zkušenosti, jestli je to rozumně použitelné, jestli se to dá zabezpečit podobně jako klasický AP (WPA2) atd. Případně jestli se dá snadno "na tlačítko" změnit wifi v notebooku z vysílacího na přijímací (tzn. aby přestal fungovat jako SW AP, ale začal fungovat zase jako klient).
Solidnější řešení by bezesporu bylo pár stokorun a koupit nějaký wifi AP a připojit jej přes RJ-45, ale pokud to bude možné, rád bych se obešel bez "dalšího krámu do chalupy". Ten SW AP bude pouze příležitostně využíván, nic dlouhodobého.

Díky za všechny názory. Ještě mě tak napadá - jak zjistit, jestli wifi síťovka v uvedeném ntb podporuje režim SW AP? Předpokládám, že to všechny wifi síťovky neumí...

Předmět Autor Datum
Ak utilitky k Wifi karte v notebooku podporujú režim softAP a skoro všetky to vedia, tak sa to dá be…
Joseph 21.12.2009 15:54
Joseph
Díky za reakci. CD s utilitkami už nemám, ale na http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/S…
Moas 21.12.2009 16:00
Moas
Zisti si presne chipset aký ta Wifi karta má a nájdeš ak by náhodou na HP bola nejakú upravenú varia…
Joseph 21.12.2009 16:05
Joseph
po menší odmlce jsem opět zde - software od HP uměl pouze režim Ad-hoc, který dle předpokladu mobil…
Moas 28.12.2009 07:03
Moas
hardware :-)
touchwood 28.12.2009 08:44
touchwood
http://www.modem-help.co.uk/Broadcom/chipsets/BCM4 311-WLAN-bg-MiniCard.html za povšimnutie stojí… poslední
Joseph 28.12.2009 10:38
Joseph

Ak utilitky k Wifi karte v notebooku podporujú režim softAP a skoro všetky to vedia, tak sa to dá bez problému spustiť. No problem. De facto nepotrebuješ režim AP postačil by aj režim Ad-hoc, no nevedno či mobil by sa takto vedel pripojiť. Lepšie asi zvláda pripojenie na AP.

Díky za reakci. CD s utilitkami už nemám, ale na http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/S oftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=1849083& prodTypeId=321957&prodSeriesId=1849082&swLang=8&ta skId=135&swEnvOID=1098#7828 jsou ke stažení. Předpokládám, že "Broadcom Wireless Utility" by mohla fungovat.

Pro případ že ne - existuje nějaká free či open-source utilitka, která by to umožnila? Googlím a nencházím...

po menší odmlce jsem opět zde - software od HP uměl pouze režim Ad-hoc, který dle předpokladu mobil nezachytil a nedokázal se připojit. Vzhledem k tomu, že jsem zrovna notebook rozebiral kvůli čištění chlazení, jsem omrknul i tu WiFi část - a našel jsem miniPCIe kartičku s čipem Broadcom BCM 4311 KFBG. A tak teď googlím... a nenacházím.:-(
Je možné, že by ten čip to prostě neuměl hardwarově a tudíž je veškerá moje snaha marná a pomůže jen výměna WiFi karty?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru