Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaké zvolit šifrování - wep, wpa, wpa2?

Mám nový net 8Mb od O2, modem mám od nich Huawei Echolife. Chtěl bych poprosit o radu, jaké mám zvolit šifrování wifi. Napřed jsem měl šifrování obyčejné WEP. Stala se mi ale taková zvláštní věc, kterou si neumím vysvětlit. Když jsem přes webové rozhraní kontroloval konfiguraci, tak jsem zjistil, že mám přístup k bezdrátové síti pravděpodobně od sousedů a že se k ní mohu bez problémů připojit (mají kódování pomocí wep a ten jejich wep klíč jsem měl v tom svém konfigurátoru uvedený!!! - takže mi stačí si ho zadat a mohu se na ně napíchnout).

Ovšem vzhledem k tomu, že jsem tak trochu lama, tak si vlasně nejsem úplně jistý, jestli je to od sousedů - jestli ten můj modem vlastně nepracuje s dvěma sítěmi... Ta bezdrátová síť se jmenuje "VOIP" - nevíte jestli to tam není přednastavený?

Chci se tedy zeptat, jak mám šifrovat, aby to bylo bezpečný. V současnosti tam mám kódování WPA-PSK. Není mi ovšem moc jasné, jestli je nějaký rozdíl proti tomu WEP, když stejně všem u nás doma sděluju nějaký kód, který je pro všechny stejný.

Předem moc díky za radu!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny