Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Jackem

ahoj , chtěl bych se zeptat jestli jde něco dělat s ulomenym jackem v zastrčce na mikrofon. Chtěl bych to vyřešit novýma sluchátkama s usb koncovkou ale můj ovladač pořát ukazuje že tam ten mikrofón je a nevím jestli ten další usb mikrofon pujde použít . Díj za radu :)

Předmět Autor Datum
jj, je to jak píšeš bylo by lepší zbytek jacku vyndat. Nevím v čem to máš, jestli notebook, nebo je…
KlokanSoft 03.01.2010 11:37
KlokanSoft
Mně se toto stalo u mobilu. V opravně mě připravili na to, že to bude stát 1200 Kč. Poradil jsem si… poslední
Jirka od Chlumce 06.03.2016 14:21
Jirka od Chlumce
To je taký problém ten ulomený kus vybrať von ? Ak to nedokážeš Ty, sú ľudia ktorý to hravo zvládnu.
Joseph 03.01.2010 11:37
Joseph
Pokud se ulomila ta kovová zástrčka a je jí tam třeba 5 milimetrů, tak to půjde IMHO vyndat dost blb…
marekdrtic 03.01.2010 11:39
marekdrtic
právě že je tam jen ta špička malá. je to u normálního pc asi tu zvukovku zanesu do servizu zas tak…
s0ntix 03.01.2010 11:43
s0ntix
možností je víc, a pokaždé funguje něco jiného. Poprvé pomohl slabý vrtáček - podruhé, to šlo tenkou…
gambáč 03.01.2010 11:42
gambáč
tenkostenná trubička o priemere cca 0,2 mm väčšom ako jack na konci zapilovaný výrez a kúsok zmačknu…
Joseph 03.01.2010 11:54
Joseph

jj, je to jak píšeš bylo by lepší zbytek jacku vyndat. Nevím v čem to máš, jestli notebook, nebo je zástrčka na desce v PC. Někdy se dá setkat se zásuvkou, že je dutá a průchozí a dalo by se to vytlačit. Jestliže ne, dá se tam udělat dírka místo se musí odhadnout a stejným způsobem vytlačit. No je to laborace, zbytek je na tobě takže držím palce.

Mně se toto stalo u mobilu. V opravně mě připravili na to, že to bude stát 1200 Kč. Poradil jsem si sám pomocí vrtáčku do železa o průměru 1,5 mm.
Opatrně jsem jej vsunul do úlomku, jenže je vrtáček o 1 až dvě desetiny mm silnější, tak se uchytil jen zkraje, a pod mírným tlakem jsem otáčel vpravo, až se vrtáček uchytil, a poté jsem mírně za stálého otáčení táhl ven. Úlomek se začal otáčet a tak se mi na několikátý pokus jej podařilo vytáhnout. Pokud by se to nepodařilo, tak navrhuji použít vrtáček o průměru 1 mm a namočit jej do kapky vteřinového lepidla a opatrně vsunout do úlomku, ve kterém je dírka hluboká cca 2 mm,a nechat zatvrdnout. potom za otáčení vpravo pomalu vytáhnout ven. Toto provádět ve svislé poloze, aby lepidlo náhodou nezateklo do zdířky a nepřilepilo úlomek.

možností je víc, a pokaždé funguje něco jiného.
Poprvé pomohl slabý vrtáček - podruhé, to šlo tenkou pinzetou, a potřetí, u dalšího známého - vrtáček nic - jack se protáčel, pizeta byla moc "tlustá", a když už jsme chtěli rozebírat, tak pomohla sirka, kapička vteřinového lepidla, nechat zatuhnout, a opatrně vytáhnout.
A to poslední, když sklame všechno, je vyndat zvukovku, a pomocí třeba špendlíku, se pokusit, toho "špačka", vysunout ven.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru