Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Window 7 - ntldr nenalezen a bootmng chybi!!!

Dobrý den,

rád bych požádal o radu! Na svém Pc jsem používal Win XP, dnes jsem chtěl přejít na Win 7....
Když jsem chtěl nabootovat z dvd win 7 vyskočila chybová hláška "NTLDR nenazen" přitom před tím počítač jel v pořádku...na radu kamaráda jsem vyzkoušel jiné instalční dvd a opět stejná chyba! Tato chyby se vždy objevila až po té co "vypršel" čas na zmáčknutí libovné klávesy abych se dostal do instalece win! napadlo mě tedy vyměnit klávesnice a místo klavesni přes usb port jsem připojit starší přes ps2! NTLDR hláška se již neobjevila tak jsem myslel, že problem je vyřešen! Win7 jsem uspěšně naistaloval....

Při prvním zpuštění systému jsem zjistil toto:

1) v "tento počitač" vidím pouze jeden hdd - přitom mám 2 a na tom druhém mám zálohovaná data - v BIOSu jsou vidět oba disky a při instalaci taktéž!
- tento problém jsem vyřešil přes správu disku a přiřadil k hdd písmeno - VYŘEŠENO!
2) místo 2GB RAM které mám systém ukazuje pouze 1GB RAM - i v EVERESTU mi to ukazuje pouze 1GB!???????
3) hlavní problem proč toto píši:
A) systém rozjedou pouze pokud bootuju v dvd a necham to volně proběhnout až do win!
B) pokud nastavím bootovani z disku kde je win vyskočí hlaška "bootmng chybí" přitom tento soubor na C:\ vidím.....když mám nastavení bootovaní z dvd jako 1st a disk jako 2nd a vyndám instalační dvd a poté spustím pc vyskočí obrazovka zhruba s tím, že mám vložit instalční dvd win a provést opravu - to jsem zkusil ale instalátor mi zahlásil, že není co opravovat....

Poradíte mi prosím někdo?

Předmět Autor Datum
Odpoj druhy disk a nainstaluj tie Win7 na spravny disk vcetne bootovacich veci (alebo urob opravu bo…
MM.. 09.01.2010 16:46
MM..
dekuji za odpoved!! 1) co myslite tim " bootvaci veci"??? 2) oba dva disky jsou ATA 3) co se tyce RA…
kakamil 09.01.2010 16:58
kakamil
Ano pri vypisu to opravdu vypisuje pouze 1GB RAM :((((
kakamil 09.01.2010 17:24
kakamil
1. bootovacie veci su napr. MBR a bootsektor particie, a prve subory ktore to nacitava z disku (u XP…
MM.. 09.01.2010 17:37
MM..
problem s bootovani jsem jiz vyresil! pomohlo odpojit druhy disk, znovu naistalovat win7 a pote prip…
kakamil 09.01.2010 19:01
kakamil
Presny typ je napisany na RAM moduloch. Napr. IBDWELKNOI843KJBHD :-) poslední
MM.. 09.01.2010 20:01
MM..

Odpoj druhy disk a nainstaluj tie Win7 na spravny disk vcetne bootovacich veci (alebo urob opravu bootovacich veci). Potom pripoj druhy disk a v BIOSe spravne nastav poradie bootovania.
Prip. mozes skusit prehodit tie 2 disky ak su obe SATA (t.j. prehodit im konektor v doske) nech to cpe vsetko na ten spravny, a instalovat nanovo.
Ak je jeden PATA a druhy SATA tak spravne nastavit v BIOSe aj boot zo SATA (ak chces boot z PATA tak boot zo SATA zakazat).

K tomu bodu 2) ked mas 2GB RAM tak to aj 2GB RAM pouzije a nijak sa to neda ovplyvnit. T.j. bud v tom PC vobec nemas 2GB RAM alebo je vadna alebo dany tajny chipset na tajnej zakl.doske nezvlada tak velke moduly a vidi len polovicu (a polovicu videl aj predtym), alebo mas blbo nastavene v BIOSe casovanie alebo napatie RAM a BIOS po chybe obmedzi velkost alebo co. Skontroluj vypisy BIOSu pri starte ze kolko RAM vypisuje BIOS.

dekuji za odpoved!!
1) co myslite tim " bootvaci veci"???
2) oba dva disky jsou ATA
3) co se tyce RAM jeste dnes rano jsem na XP mel 2GB..?? rekl bych tedy ze je mozne ze v BIOSu je neco spatne...ale to nevim jak opravit..v BIOSu se moc nevyznam... na ten vypis pri startu se podivam! sam nevim co to pise..

1. bootovacie veci su napr. MBR a bootsektor particie, a prve subory ktore to nacitava z disku (u XP to bol ntldr, u W7 su to nejake ine). Ked si zvolis opravu niekde v tom bootmenu z DVD mala by tam byt aj polozka opravit bootovacie neco (tusim u visty tam taka polozka bola ale neviem zhlavy). Vsetko robit s odpojenym druhym diskom.

2. ked su obe PATA tak tiez sa daju prehodit, ked nic ine nepomoze.

3. dokial nenapises co tam mas za zakl.dosku a jake presne RAM moduly tak ti neporadi ani svaty peter. V BIOSe sa treba zamerat na nastavenia o RAM, frekvencia, napatie. Porovnat s nalepkou na moduloch. Skontrolovat ci su obe poriadne zastrcene (prip. vytiahnut a znovuzastrcit).

problem s bootovani jsem jiz vyresil! pomohlo odpojit druhy disk, znovu naistalovat win7 a pote pripojit druhy disk!! tedy VYRESENO!

co se tyce základní desky mam: MSI 865PE Neo2-S (MS-6728) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio)
a ram:Pracovní paměť 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) ( presne nevim co presne myslis tim "presne ram moduly"...omlouvam se za mozna dementni kladeni otazek ale tento problem jsem jeste neresil)
tyto udaje mi dal Everest. jinak kazdy z techto RAMek je jiny...a obe jsem znovu vytahnul a zastril!
Jinak dekuji moc za pomoc!!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru