Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Omylem smazaný velký soubor - lze ještě zachránit?

Zdravím,
vlastní blbostí jsem si smazal 75GB velký soubor TrueCrypt (kde jsem měl šifrovaná data). Zálohu mám sice měsíc starou, ale přesto je tam pár souborů o které bych nerad přišel.
Soubor byl uložen na vlastní parition o velikosti 80 GB, systém NTFS, od smazání inkriminovaného souboru se na disk NIC nezapisovalo - je jako druhý HDD, ze kterého jsem ještě nepřetáhl svá původní data na nový disk. Operační systém je Windows 7 Professional x64.
Je nějaká reálná šance, že by bylo možné soubor obnovit?
Díky za každou použitelnou radu - na omluvu uvádím, že googlovat moc nemůžu, jsem připojený přes GPRS kvůli drobné sněhové nadílce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže výsledek: Recuva - nic. TestDisk - nic. GetDataBackFromNTFS - ukázalo to pouze ten odkaz, jako…
Michal.Maniak 13.01.2010 19:03
Michal.Maniak
Bohužel není zdarma. http://download.chip.eu/cz/download_cz_582746.html… nový
Cat 13.01.2010 20:03
Cat
getdataback si mal plnu verziu? Lebo free verzia nevie obnovovat, na to treba plnu platenu verziu (l… nový
MM.. 13.01.2010 20:20
MM..
Potupně se přiznám, že jsem si tento sw "půjčil" od kamaráda (z legálního zdroje ho asi nemá). Tak č… nový
Michal.Maniak 13.01.2010 22:34
Michal.Maniak
Ahoj, já jsem si omylem zformátoval na notebooku celý oddíl F:, kde jsem měl všechny data.Zkusil jse… nový
mario 14.01.2010 11:30
mario
Ještě jsem našel program File Scavenger 3.2, ale nezkoušel jsem. Prý obnoví data včetně názvů !!! poslední
mario 14.01.2010 12:19
mario

Potupně se přiznám, že jsem si tento sw "půjčil" od kamaráda (z legálního zdroje ho asi nemá). Tak či onak to nefungovalo a
soubor samotný mi nenašel žádný sw. Pro mě to je záhada, že se vše chová, jak kdyby tam daný soubor fyzicky nikdy neexistoval - zabíral skoro celý oddíl a samotný prostor v šifrovaném souboru byl daty zabrán z dobrých 60%. Přitom u ostatních věcí, které byly v té složce, skrze kterou jsem to omylem smáznul, to bylo uspěšné - i když to jsem smazat samozřejmě chtěl :-|

Ahoj,
já jsem si omylem zformátoval na notebooku celý oddíl F:, kde jsem měl všechny data.Zkusil jsem Testdisk-nic(nebo možná s ním neumím pracovat),dále Power data recovery(ten oskenoval hardisk a našel a uložil soubory), Recuva(našel a uložil-byl česky a připadal mi nejlepší z nich),s Get Data Back se mě nepodařilo nic.Takže podle mě nejlepší Recuva, je navíc i česky, ale obnovené soubory se zobrazili jen pod různými čísly.Například dřív jsem měl na harddisku mp3 soubor Paradisio - Bailando.mp3.A v obnoveném souboru se ukázal např. jako D325532.mp3.Sice fungoval 100% a byl nepoškozen, ale podle tohoto zobrazení člověk nic nenajde nebo musí dlouho hledat.Našlo mi to přes 21000 mp3 souborů(což by souhlasilo), takže pomalu to obnovovat i s názvy by trvalo věčnost.Naštěstí jsem měl skoro všechny soubory zazálohované vypálené na DVD.
Spíš by to chtělo program, který vše vrátí do původního stavu i s názvy a adresáři.
Přeji ať se ti to podaří obnovit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru