Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s konfigurací Windows Serveru

1/ Nefunguje mi autodiscover. Porty jsou otevřené, záznam v DNS je též otevřený. Obvykle to končí s chybou 403: Nemáte dostatečná oprávnění zobrazit tuto stránku. Stává se, že test funkčnosti zůstane už u toho, že záznam autodiscover neexistuje nebo není otevřený port. Čím by to mohlo být způsobeno?

2/ V DNS domény mám nastavené dva MX záznamy s odlišnou prioritou. Nový server má nižší prioritu. Když odešlu poštu, zpráva přijde na druhý mail server. (někdy také na ten první) Když vypnu ESET mail security, e-mail dochází pokaždé na server první. Může např. greylisting způsobovat to, že zpráva přijde na druhý sekundární server? Pomohlo by odstranit druhý MX záznam?

3/ Před serverem mám router, který mění veřejnou adresu na vnitřní síť 192.168.4.2 a jde z něj kabel do připojení 1. Pro druhou síť je nastavena adresa 192.168.3.1 a pro tuto síť je povolen server DHCP. Když do druhé sítě připojím zařízení, tak nedostane žádnou adresu. Po zadání statické adresy přestane jít i internet na serveru. S připojeným zařízením se nedostanu ani do sítě. Je nastaveno směrování internetu - překlad adres NAT z rozhraní 1 na rozhraní 2, kde bude vnitřní síť s počítači.

4/ Pomocí skriptu se mají namapovat složky jako disky. To funguje, ale píše to u nich Síťová jednotka je odpojena, přičemž jsou disky přístupné. Jak udělat, aby se zobrazovaly jako připojené?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny