Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router příjem 5GHz vysílání 2,4GHz

Ahoj všichni, jsem připojen k internetu wifi routerem v pásmu 2,4 GHz. Připojuji 4 PC s integrovanýma kartama, které umí jen 2,4GHz. Jsem nucen přejít na příjem v pásmu 5GHz. Existuje router (AP) který přijímá v 5GHz, ale umí vysílat na 2,4 GHz, abych nemusel měnit karty v PC?

Předmět Autor Datum
Ahoj, odpověď na Tvou otázku je ANO, takový router existuje, ale možná ho nebude třeba, pokud lépe p…
Maxicom.cz 17.01.2010 09:18
Maxicom.cz
Ano, v současné době je skutečně múj wifi router připojený k internetu UTP kabelem, ale router není…
Radek01 17.01.2010 09:36
Radek01
Tvoja úvaha je chybná. Na vytvorenie WIFI spoja k ISP potrebuješ externú smerovú antenú ktorú pripáj…
Joseph 17.01.2010 10:04
Joseph
Obecne je lepsi mit zarizeni dve, protoze prijem signalu zpravidla probiha na strese a jeho sireni u…
JR_Ewing 17.01.2010 10:07
JR_Ewing
Pokud tedy trváš na tomto z mého pohledu neelegantním řešení, tak se poohlédni po routerboardech od…
Maxicom.cz 17.01.2010 10:20
Maxicom.cz
Díky za odpovědi, použiju to co je standartní, tj. 5GHz přijímač s anténou a 2,4GHz Router pro vnitř… poslední
Radek01 17.01.2010 20:16
Radek01

Ahoj, odpověď na Tvou otázku je ANO, takový router existuje, ale možná ho nebude třeba, pokud lépe popíšeš co všechno máš za zařízení směrem "od internetu".
Někde máš nějakou anténu k poskytovateli a koax. kabelem je propojená s nějakým WiFi routerem, případně přímo na anténě je nějaké zařízení, které je zřejmě propojené UTP kabelem s Tvým domácím WiFi routerem, na který máš připojené 4 PC s kartami.
Předpokládám, že nemáš jedno zařízení, které je připojené k poskytovateli a zároveň Ti doma vysílá, ale někde bude ještě jedno zařízení, na které je ten Tvůj router připojen.
Ať je to tak nebo tak, určitě to jde vyřešit tak, že si teď obstaráš pouze 5GHz jednotku, tou se připojíš k ISP a propojíš jí kabelem s WiFi routerem, který překonfiguruješ a je hotovo, 4 PC se to ani nedozví ;o)

No risk, no fun :o)

Tvoja úvaha je chybná.
Na vytvorenie WIFI spoja k ISP potrebuješ externú smerovú antenú ktorú pripájaš k aktívnemu zariadeniu koax kabelom. Z istých príčin je výhodné a nutné aby dlžka kabelu bola minimálna, preto sa vyvinuli riešenia napájania po ethernete, preto existujú zariadenia ktoré sa ani nepripájajú kabelom ale zariadenie je súčasťou anteny alebo ak chceš antena je súčasťou zariadenia. Samozrejme tou smerovou antenou nemúžeš šíriť signal k tvojím clientským PC. Tak potom potrebuješ aby zariadenie obsahovalo ďalšiu Wifi jednotku a od nej vieš zase kabelom k ďalšej antene, tentoraz všesmerovej pre clientov. Potreboval by si zariadenie s dvoma WIFI časťami, no to už nie je škatuľa pre široké použitie za 1 000 ale zasahuješ do profi segmentu s cenami 10x vyššími.
Vráť sa len na zem používaj čo všetci a čo je cenovo dostupné.

Obecne je lepsi mit zarizeni dve, protoze prijem signalu zpravidla probiha na strese a jeho sireni uvnitr budovy.
Tedy jedno zarizeni na strechu pro prijem a kabelem spojene se zarizenim uvnitr (nejlepe ve stredu) budovy pro jeho sireni. Ne kazdy je ochoten lezt s notebookem na pudu, aby se pripojil na wifi.

Co se tyce zarizeni, ktere je schopno prijmat na 5GHz s druhou nezavislou antenou na 2,4GHz vysilat, tak jednokrabickove reseni tusim neexistuje, ale da se sestavit, ale neni to levna zalezitost (cca 3tisice).

Pokud tedy trváš na tomto z mého pohledu neelegantním řešení, tak se poohlédni po routerboardech od firmy Mikrotik. Mají sloty na karty. Koupíš si tedy RBoard433, dvě karty, pigtaily, zdroj a ještě nějaký plechový obal na RB, k tomu koax. RF240 pro 5GHz anténu a samotnou 5GHz anténu. Délka kabelu dle potřeby, parametry antény dle potřeby.
Spočítal jsem Ti přibližnou cenu tohoto kompletu a vychází to kolem 4500 Kč a to to navíc budeš muset nakonfigurovat.
Řešení s dvěma zařízeními vyjde na cca 2300 Kč a stejně si to musíš nějak nastavit, což by mohl zařídit Tvůj ISP.

No risk, no fun :o)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru